Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як комісія із трьох депутатів запровадила у Львові електронні петиції та Громадський бюджет

На заключному засіданні члени постійної комісії законності, депутатської діяльності та свободи слова Львівської міської ради підбили підсумки своєї діяльності за 5 років.

Загалом, як зазначила голова комісії законності Юлія Гвоздович, за 5 років комісія законності була однією з найбільш ефективних комісій Львівської міської ради. Комісія працювала за 56 напрямками. Це при тому, що у її складі працювала найменша кількість депутатів Львівської міської ради – троє.

«Перед нашою каденцією комісія законності здебільшого розглядала житлові питання та вирішувала, кому надавати житло з бюджету Львівської міської ради. Однак після того, як ми відмовилися від цієї функції, тому що цим мають займатися спеціалізовані виконавчі органи, ми зайнялися розвитком прозорості і відкритості роботи Львівської міської ради та допомогою участі громадськості в прийнятті рішень влади. Я впевнена, що тих показників, які Львів зараз показує серед усіх міст України, ставши лідером за прозорістю, було досягнуто завдяки нашій наполегливості та системній роботі в цьому напрямку», - зазначила голова комісії Юлія Гвоздович.

Лідерства Львова з прозорості та відкритості серед усіх обласних центрів та міст України було досягнуто завдяки тому, що у Львові створили багато інструментів громадської участі – це і електронні петиції, які саме були ініційовані на засіданні комісії законності, громадський бюджет, громадські слухання та інші. Було запроваджено он-лайн трансляції засідань комісій, Ради, виконкому, опублікування проєктів рішень.

Юлія Гвоздович відзначила також співпрацю комісії із Львівським регуляторним хабом, який вдосконалив процедуру затвердження рішень для бізнесу. Таким чином Львів тепер також є одним із лідерів серед усіх міст України за інвестиційною привабливістю міст.

Депутатка від Української Галицької Партії Юлія Гвоздович побажала комісії законності у новій ОТГ не втратити мінімум того, що почала робити комісія законності 7-го скликання Львівської міської ради, зокрема, не змінювати правил, які стосуються відкритості і прозорості.

Публікацію підготовлено депутатами фракції партії Української Галицької Партії в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів".  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ