Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як користуватися навігацією, якщо пропаде зв’язок. Поради волинського експерта

Ветеран АТО, експерт із екстремального туризму Олексій Кушнєр поділився досвідом, як цивільним орієнтуватися на території у випадку зникнення зв’язку.

Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Олексій Кушнєр поділився на своїй фейсбук-сторінці про навігацію в умовах відсутності стільникового зв’язку та доступу до Інтернету. На його думку, ця інформація буде корисна для тих, хто погано орієнтується у просторі та не вміє користуватись компасом чи читати карти.

«Дивіться, є функції/додатки на вашому телефоні, які можуть вам в цьому допомогти, адже використовують не стільникову мережу, а геопозиціонування GPS, яке формують супутники на орбіті Землі. Якщо не буде націленого блокування даного сигналу - то це дозволить Вам не загубитись у незнайомому місці, вночі, в лісі чи в умовах забудови - без різниці», - зазначив Олексій Кушнєр.

Він розповів, як скористатися такою можливістю вашого гаджету.

«Потрібно встановити додаток для навігації офлайн - я використовую такі як OsmAndMaps та Mapy.cz, є інші, але ці мені найзручніші. Обидва додатки є доступні як в ЕплСторз так і ПлейМаркеті безкоштовно. Також вам після встановлення потрібно буде завантажити карту регіону, в якому ви знаходитесь, та ті, куди можливо ви будете прямувати.

Для перевірки коректності роботи додатку - увімкніть «авіа режим» та дозвольте додатку вас знайти - якщо знайшов, то все круто, якщо ні - треба буде в налаштуваннях(це буває дуже рідко) телефону дозволити вас «знаходити» сигналу GPS», - стверджує експерт.

Він наголосив, що ці додатки – не панацея, але це краще, ніж нічого. 

«Цю функцію вашого телефону можна, так само, використовувати у подорожах за кордон - він з однаковою ефективністю (за наявністю відповідної практики) допоможе як в горах Сакартвелло, так і в центрі Венеції», - зауважив атовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ