Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надані lifecell персональні дані не гарантують доступу до власної SIM-карти

Як зазначено на сайті lifecell, один зі способів захисту SIM-карти від шахрайства ─ персоніфікація. Але дана послуга жодним чином не гарантує власнику SIM-карти можливість довести своє право на цей номер.

В редакцію Гал-інфо звернувся львів'янин, який стикнувся з проблемою відновлення мобільного номера в оператора lifecell. Всупереч проведеній персоніфікації за допомогою паспорта, мобільний оператор відмовився відновити втрачену SIM-карту без надання додаткових даних, яких абонент не зміг надати оскільки довго не користувався карткою даного оператора.

"Я не розумію, для чого персоніфікувати й реєструвати свої паспорті дані, до SIM-карти, якщо цього недостатньо щоб довести свою власність на номер? Так, оператор бачить мої паспортні дані, бачить оригінал мого паспорта, але заявляє, що йому цього недостатньо. До речі видалити ці дані з бази lifecell також не є можливим. Фактично оператор не лише відмовився відновити належну мені SIM-карту, а й присвоїв мої паспортні дані без жодних зобов'язань", - зокрема розповів Гал-інфо львів'янин Андрій. 

На сайті lifecell зазначено:

Щоб уберегти SIM-карту від використання злочинцями, радимо персоніфікувати свій номер, тобто прив’язати до свого номера паспортні дані у базі lifecell. Це суттєво ускладнить процедуру заміни SIM звичайним шахраям та захистить ваші банківські карти і акаунти у мережі Інтернет.

Але схоже, що таким чином ви можете уберегти свою SIM-карту від використання не лише злочинцями, а й в певних випадках і собою також.

Доповнення (25 червня 2021)

Як повідомили Гал-інфо в компанії lifecell,  кожен абонент може пред’явити документ, на який зареєстровано номер, пройти ідентифікацію (підтвердити володіння номером) та написати заяву на видалення персональних даних,  після чого оператор згідно із Законом України «Про персональні дані» видаляє інформацію про абонента протягом 2-3 днів.

Але тут варто зауважити, що підтвердити володіння номером можливо лише надавши перелік останніх здійснених дзвінків, або IMEI номер телефону у якому була останній раз зареєстрована SIM карта, або надавши серійний номер SIM карти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ