Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як Львівщина провела перший місяць війни: спільний брифінг Андрія Садового та Максима Козицького

Сьогодні у Львові відбувається спільний брифінг начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького та міського голови Львова Андрія Садового, під час якого розповіли про те, як Львівщина пережила перший місяць повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Зокрема, за словами Максима Козицького, на Львівщині сформовано 2 бригади територіальної оборони. Ведеться робота, щодо створення добровільних формувань територіальних громад. Наразі понад 15 тисяч добровольців зголосилися, а у Львові - понад 6 тисяч.  Їм будуть запропоновані відповідні контракти. Понад 30 тис. з області мобілізовані до ЗСУ. Понад 20 тисяч зголосилось до формувань тероборони.

Водночас він повідомив, що у перші дні війни ми мали 15 тис. звернень на добу щодо диверсантів, нанесення знаків тощо, а зараз - приблизно по 1,5 тис.

"Ми робимо все, щоб Львівщина мала можливість не тільки допомагати людям, але і надати їм роботу. На даний час понад 200 заявок на переміщення та 20 підприємств вже перемістились на Львівщину", - додав він.

Щодо дітей-сиріт, то очільник області зазначив, що понад 600 дітей-сиріт знайшли свій прихисток на Львівщині.

Водночас мер Львова Андрій Садовий додав, що понад 2000 дітей з інших міст зареєструвались на онлайн-навчання у Львові. 500 установ освіти і культури 

Щодо житла, мер міста заявив:

"Львів і до 24 лютого був тим містом де найбільше будувалося житла, хіба, що Київ був попереду. Ми зараз даємо чіткий меседж будівельним компаніям відновлювати активні роботи, людям потрібно житло. Сьогодні ми виділяємо земельні ділянки у Львові під котеджі містечка для переселенців. Зараз вивчаємо варіанти таких будівель".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ