Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Як львів’яни пережили ніч американських виборів

Сьогодні, 7 листопада, о 5 годині ранку львів’яни та гості міста зібрались на подію «Ніч виборів президента США», щоб обговорити результати президентських перегонів у США та вплив політики нового президента на Світ та Україну зокрема. У події прийняло участь близько 60 осіб, серед яких інтелектуали, бізнесмени, громадські діячі, прогресивна молодь, представники дипломатичних кіл, американці, що живуть у Львові, та експати.

«Знаково, що Львів активно бере участь у дискусії питань, важливих для світу. Хоча поки що вибори в Україні дуже відрізняються від виборів у США – це не завжди буде так. Тому що ми розуміємо світові процеси, активно спостерігаємо, робимо своє домашнє завдання та готуємось до власних кроків та дій», - наголосила модератор події, керівник аналітики компанії pro.mova Вікторія Бриндза.

Підтримати подію приїхала віце-консул посольстваСША в Україні Нателла Свістунова. Вона висловила подяку організаторам події, за те що вони надали можливість громадянам США, представникам діаспори, які перебувають зараз в Україні, та всім зацікавленим спостерігати за перебігом виборів у режимі реального часу, відчути атмосферу перегонів та одночасно з громадянами США довідатись результати виборів

Професор Українського католицького університету, історик Ярослав Грицак зачепив тему впливу виборів президента США у глобальному контексті та припустив, що в умовах перерозподілу сил у Світі, це можуть бути останні вибори для США, як країни, яка «щось вирішує».

В ході дискусії Олексій Скрипник, генеральний директор IT-компанії Eleks Software, порівнюючи основні економічні тези передвиборчих програм Барака Обами та Мітта Ромні, зазначив: «Якщо мені було б 20 років, то я голосував за Обаму. Але з досвідом людина стає раціональнішою, відповідно, зараз я надав би перевагу більш капіталістичному Ромні».

Під час «Ночі виборів президента США у Львові» її учасники взяли участь у символічному голосуванні, результат якого співпав з вибором американського народу на користь теперішнього президента Барака Обами.

Подія відбулась у форматі сніданку-дискусії в спеціально декорованому кафе «Tex-Mex BBQ» з оригінальним американським меню та пройшла у Львові вже вдруге.

Організатором події виступила експертна компанія pro.mova.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ