Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт  |  Війна з Росією

Як львів'янин Дмитро Сидорук після важких поранень представляє Україну на “Іграх Нескорених”

Дмитро Сидорук – піхотинець Збройних сил України, який у 2014 році серед перших став на захист рідної землі.
Фото UATV.

Дмитро – галичанин, майстер спорту міжнародного класу зі стрільби з лука. Народився і виріс у Львові. Батьки з дитинства виховували Діму як майбутнього чемпіона. Наш герой закохався у спорт, пробував себе у багатьох його видах, а знайшов своє покликання в стрільбі.

2001 року юний Дмитро прославив свою Батьківщину на міжнародній арені, наш герой став найсильнішим у світі серед спортсменів, котрим не минуло 19 років. Через перелом ноги Дмитро пропустив кілька важливих етапів свого олімпійського становлення й залишив стрільбу з лука. У його житті розпочався новий етап пошуку себе.

Незабаром Дмитро відслужив строкову службу і зарахувався до резерву, а вже через 10 років пішов у зону АТО в складі 24-ї механізованої бригади ЗСУ. Після важкого поранення під луганським аеропортом 1 вересня 2014 року, він переніс 12 операцій.

“Майже всі осколки пройшли наскрізь, оскільки вибух був дуже близько: два командири загинули”, – згадує Дмитро Сидорук.

“10 діб реанімації, яких я не пам’ятаю. За ці дні мені зробили 12 операцій. Потім у палаті я усвідомив, що в мене 2 ноги не працюють і права рука… Діє тільки ліва рука і трохи голова може рухатися”, – розповідає воїн АТО.

Саме в цей період Дмитро не захотів миритися з обставинами й почав працювати над собою – поступово, через біль і сльози.

Поки Дмитро вчився ходити, в Україні заговорили про “Ігри Нескорених”, наші волонтери вивчили тему Invictus Games і подали заявку на участь України в цьому грандіозному змаганні.

Invictus Games – міжнародні мультидисциплінарні змагання колишніх і наявних військових, котрі стали інвалідами, які проводяться в різних країнах з 2014 року з ініціативи британського принца Гаррі. Змагання охоплюють греблю на тренажерах, баскетбол на колясках і волейбол сидячи, плавання, велоспорт, пауерліфтинг, стрільбу з лука, легку атлетику.

Реабілітація і робота над собою скоро поставили Дмитра на ноги. А коли він почув про “Ігри Нескорених”, то погодився стати однією з перших ластівок. На Іграх у Канаді 2017 року Дмитро отримав срібну медаль у змаганнях зі стрільби з лука.

Нині Дмитро продовжує працювати, він набирає групи дітей і вчить їх стріляти з лука, а також завжди відкритий для братів по зброї.

Джерело: uatv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ