Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як не помилитися у виборі кондиціонера: експерти назвали 5 найважливіших параметрів вибору

Щоб переконатися в тому, що кондиціонер – це дійсно корисний девайс, слід достатньо уваги приділити процесу його вибору.

Перш за все необхідно відкинути всі усталені стереотипи та міфи. Орієнтуватися під час пошуку ідеальної моделі варто виключно на об’єктивні аспекти (наприклад, потужність, зовнішній вигляд і т. д.).

Фахівці радять враховувати всі ті аспекти, які надалі матимуть значення у процесі експлуатації кондиціонера. Що саме вони мають на увазі під такими аспектами?

5 параметрів вибору хорошого кондиціонера

  1. Виробник. Перше, на що слід звернути увагу у процесі пошуку найбільш оптимальних варіантів – це, беззаперечно, бренд. Варто розуміти, що далеко не всі сучасні виробники можуть витримати так звану «перевірку на міцність». Продукція деяких торгових марок не відповідає вимогам споживачів, відлякує надто високою ціною, має негативну репутацію в мережі. Тож зупиняти вибір варто лише на тих брендах, які можуть похвалитися позитивним іміджем та мають певний досвід у виробництві. Так, наприклад, уваги заслуговують доступні для придбання на сайті moyo.ua кондиціонери Leberg.
  2. Призначення. Кондиціонери можна класифікувати на дві великі групи за функціональним призначенням. До першої групи належать побутові кондиціонери, розроблені для встановлення у житлових приміщеннях різної площі. До другої, відповідно, входять пристрої для кондиціонування повітряної маси у будівлях промислового призначення. Цілком очевидно, що так звані промислові кондиціонери не підходять для використання у домашніх умовах, як і, навпаки, «домашні» – для встановлення в промислових приміщеннях.
  3. Прогнозована площа обігріву. Цей параметр напряму демонструє потенційні можливості кліматичного пристрою. Під час вибору кондиціонера обов’язково варто враховувати точну площу приміщення, в якому він буде встановлений. На сучасному ринку представлені моделі для невеликих студій площею до 20 квадратних метрів, середніх квартир і будинків (приблизно до 60-70 кв.м) і великих приміщень (понад 100 «квадратів»).
  4. Додатковий функціонал. Кондиціонери від сучасних виробників досить часто підтримують функцію іонізації, очищення, зволоження чи, навпаки, осушення повітря. Важливо враховувати, що у будинках з сухим повітрям додатковий вологопоглинач буде зайвим, а кондиціонер з іонізатором не потрібно купувати, якщо у приміщенні вже встановлена система іонізації.
  5. Енергоефективність. Звичайно, в пріоритеті завжди були і будуть моделі, які належать до найвищого класу енергоефективності і споживають мінімум енергоресурсів.

Також у процесі вибору експерти рекомендують задумуватися і про вартість, адже попереднє встановлення нижньої та верхньої межі цін дозволяє у кілька разів скоротити час пошуку дійсно оптимального рішення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ