Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як покращити якість роботи органів місцевого самоврядування українцям - розкажуть польські колеги

Асоціація "Школа лідерів" з Варшави (Республіка Польща) та ГО "Європейський діалог" зі Львова оголошують конкурс для охочих взяти участь у проекті "П’ята Школа місцевого самоврядування" – повідомила «Гал-info» контактна особа проекту Олена Шинаровська.

 Проект має на меті підтримку покращення якості роботи органів місцевого самоврядування в Україні, що стосуються вирішення проблем мешканців. Навчання проводитимуться на основі досвіду польських колег у сфері реформування місцевого самоврядування. Програма працює з 2000-го року.
У П’ятій Школі місцевого самоврядування мають можливість взяти участь депутати, журналісти та представники громадських організацій з різних регіонів України – всього 75 учасників.
 Навчання проходитиме у 2 етапи: з 4 до 11 листопада учасники вирушать до Польщі на семінар та стажування, під час якого вони в 5 групах відвідають по одному регіону Польщі, що за характеристиками найбільше відповідає місцевості, яку вони представляють, а протягом листопада-грудня – розроблятимуть ініціативи місцевого розвитку на підставі отриманого у Польщі досвіду, представлятимуть їх громадам у формі „круглих столів”, громадських слухань, конференцій тощо.
 За словами Олени Шинаровської, відбиратимуть учасників за такими критеріями: 30% учасників будуть із Західної і Центральної України, 70% – зі Східної, Північної і Південної України, щонайменше 30% місць буде віддано жінкам. Враховуватимуть також можливість впливати на громадську думку у своєму середовищі. Вікових обмежень для учасників немає.
 Проект фінансують уряди Польщі та Канади в рамках Польсько-Канадської програми розвитку, що адмініструється Фондом “Освіта для демократії”, та Фондом імені Фрідріха Еберта (Представництво в Польщі). Організатори оплачують проживання, харчування, медичного страхування під час перебування у Польщі, а також витрати на міжнародний проїзд з місця проживання учасника до місця реалізації програми і у зворотному напрямку.
Результати конкурсу будуть відомі 6 жовтня цього року. Відбір проводитиме спеціально створена українсько-польська комісія.

 


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ