Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як поводитися у прикордонній зоні, - пам’ятка туристам, мисливцям, рибалкам

Львівській прикордонний загін нагадує громадянам, що в межах контрольованих прикордонних районів діють відповідні режимні правила.

Так, відповідно до Положення «Про прикордонний режим», затверджене Постановою КМУ від 27 липня 1998 року N 1147 громадяни України, іноземці та особи без громадянства в'їжджають у прикордонну смугу та контрольований прикордонний район, перебувають, проживають або пересуваються в їх межах на підставі документів, що посвідчують їх особу.

Крім того, іноземці та особи без громадянства повинні мати документи, які підтверджують законність їх перебування на території України.

Вказані особи зобов'язані пред'являти відповідні документи на вимогу уповноважених осіб Державної прикордонної служби.

Крім того, водії на вимогу прикордонників повинні зупиняти транспортні засоби, подавати для перевірки документи, що посвідчують особу водія і пасажирів та реєстраційний документ на транспортний засіб, а також дати можливість оглянути транспортний засіб і перевірити номери його агрегатів.

На ділянці відповідальності Львівського прикордонного загону, такі райони встановлені в межах Жовківського, Сокальського, Яворівського районів Львівськоі області та Володимир – Волинського та Іваничівського районів Волинської області.

Авіаційні роботи, будь-яке будівництво, вирубка лісу, водокористування, геологічні, дорожні та інші дослідження в межах прикордонної смуги, а також гідротехнічні, землевпорядні, меліоративні та інші роботи, пов’язані із зміною водного режиму прикордонних річок, озер та інших водойм, відео-, кіно- та фотознімання місцевості, туристичні подорожі і стрибки з усіх видів парашутів проводяться після інформування посадових осіб Львівського прикордонного загону, у зоні відповідальності якого провадиться така діяльність.

Інформування здійснюється письмово не пізніше ніж за 24 години до початку провадження такої діяльності, зокрема за допомогою факсимільного зв’язку або електронної пошти із зазначенням початку і строку її провадження, прізвища, імені та по батькові осіб, які провадитимуть діяльність.

Контактна інформація розміщена на офіційному сайті Держприкордонслужби за адресою: http://dpsu.gov.ua/ua/structure/zahidne-regionalne-upravlinnya/lvivskiy-prikordonniy-zagin/                                                            

Адреса Львівського прикордонного загону: 71010 м. Львів, вул. Личаківська,74                                                                              

Телефон: (032) 239-01-91, (032) 239-01-11                                                                       

Електронна адреса: [email protected]

Полювання у прикордонній смузі здійснюється з обов’язковим інформуванням розпорядником полювання або особисто мисливцем органів, або підрозділів Державної прикордонної служби, в межах відповідальності яких буде проводитися полювання, у передбаченому законодавством порядку.

У смузі місцевості між лінією державного кордону та лінією прикордонних інженерних споруд полювання забороняється.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ