Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Як працюватимуть готелі курортних міст Львівщини в умовах загрози зараження коронавірусом?

Чи потрібні регіональні ПЛР-лабораторії? І що робити, якщо в готелі виявили хворого з підозрою на COVID-19? Дорожню карту для виходу з суворого карантину та спільні кроки бізнесу і влади сьогодні обговорили на засіданні Клубу готельєрів і рестораторів Трускавця. Участь у ньому взяв заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод. Про це сьогодні, 23 травня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.
фото ЛОДА

Нагадаємо, що на Львівщині 30 людей перебувають на лікуванні у відділенні реанімації.

Вже кілька тижнів він очолює ініціативу співпраці туристичного бізнесу та Львівської ОДА. Управлінці постійно на зв’язку з готельєрами, рестораторами, турагентствами та іншими представниками галузі. Понад місяць тому ЛОДА направила до Уряду пропозиції: запровадити пільгові кредити для представників галузі туризму, включити їхніх працівників до числа осіб, яким держава гарантує допомогу в оплаті праці, а також створити спеціальну державну програму, за якою скеровувати на санітарно-курортний відпочинок медиків, які на передовій боротьби з COVID-19, та осіб, які перехворіли, саме на українські курорти.

“Ми вже кілька тижнів комунікуємо з представниками туристичного бізнесу області. Збираємо інформацію, чуємо одні одних, формуємо і скеровуємо Уряду наші спільні пропозиції. Наразі маємо спільне розуміння, що попри економічні показники, насамперед нам всім важлива безпека персоналу і клієнтів. Все взаємопов’язано: крім протоколів, за якими мають працювати готелі в умовах адаптивного карантину, нам потрібно виробити чіткий план - що робити, якщо в закладі виявили людину з підозрою на коронавірус та як максимально швидко і якісно тестувати якнайбільше жителів регіону на COVID-19”, - пояснює Юрій Холод.

Підтримує обласного управлінця і всесвітньо відомий лікар, творець Міжнародної реабілітаційної клініки Володимир Козявкін. Він також наполягає: експрес-тести повинні бути в санаторіях та готелях, а туристичним регіонам потрібні власні ПЛР-лабораторії. Крім того, персонал та гості мають бути забезпечені всіма можливими засобами особистого захисту.
“Хвороба не зникне, на жаль, за місяць-два. Нам потрібно вчитися з нею жити. Але це не означає закритися в чотирьох стінах назавжди. Для декого це взагалі неможливо. Люди потребують оздоровлення, реабілітації, лікування від інших хвороб, може,навіть більше, ніж до карантину.  Запит на оздоровлення тільки зростатиме. І тому нам потрібно думати також про збільшення кількості фахівців галузі, лікарів, реабілітологів. Трускавець може стати потужним науково-освітнім центром для оздоровчого туризму та кузнею кадрів для галузі”, - вважає професор Володимир Козявкін, який сам запропонував світові нову технологію лікування пацієнтів хворих на дитячий церебральний параліч ДЦП.

“Крім питань особистої безпеки та санітарно-гігієнічних умов, підприємці також вболівають за покращення інфраструктури регіону, що охоплює кластер міст Трускавець, Дрогобич, Східниця, Моршин та Борислав. Тут у нас також є поступ. Уряд вже виділив 26 млн на передесення водопроводу з небезпечної зони біля Стебника, де в березні сталося нове провалля. Також на липень ми готуємо документацію щодо перенесення дороги”, - наголосив Юрій Холод.

Трускавецький клуб готельєрів та рестораторів вже два роки об’єднує власників і директорів трускавецьких готелів, ресторанів, відпочинкових і спортивно-туристичних осередків. На свої зустрічі вони запрошують представників влади та експертного середовища. Сьогодні, зокрема, були і міський голова Трускавця Андрій Кульчицький, представник міськради Моршина Моршина Микола Воєвода, селищний голова Східниці Іван Піляк, а також директорка львівського Міжнародного аеропорту імені Данила Галицького Тетяна Романовська.

Нагадаємо, до 29 травня послаблення карантину на Львівщині не буде - через вагоме щоденне зростання кількості хворих в області. Водночас, найнижчі показники захворювань наразі показують курортні регіони області: в Трускавці, а також на Сколівщині і Старосамбірщині наразі найменше хворих.

Нагадаємо, що на Львівщині 30 людей перебувають на лікуванні у відділенні реанімації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ