Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як правильно вибрати дизельний генератор

Вибір дизеля багато в чому залежить від того, як саме буде використовуватися установка: у якості резерву на випадок відключення основної електромережі або як основне джерело електроенергії, наприклад, на об'єктах віддалених від міської інфраструктури та ліній електропередач.

Сучасний дизельний генератор – це ефективний спосіб постійного або резервного енергозабезпечення об'єктів будь-якого типу: від виробничих цехів і будівельних майданчиків, до приватних будинків і комерційних приміщень. Він популярний завдяки своїй потужності, економічності і довговічності, але щоб по максимуму використовувати ці переваги, важливо знати, як правильно вибрати дизельну електростанцію.

В якості основного джерела електроенергії підійде генератор з низько-спритним двигуном (1500 об / хв). Якщо генератор планується використовуватись як резерв, то можна обирати і високо-спритні (3000 об / хв.) і низько-спритні дизельні двигуни.

Також необхідно розрахувати яку електричну потужність в кіловатах (кВт) повинен видавати агрегат на виході. Для цього необхідно порахувати потужність всіх електроприладів, які будуть підключені до електростанції. Бажано, щоб потужність генератора перевищувала сумарну плановану навантаження на 20-25%. Оптимальним режимом роботи вважається 30-75% завантаження. При виборі генератора слід також врахувати характер навантаження і пускові струми для реактивного навантаження, наприклад, будь-які електродвигуни, насоси, електроінструмент та інше.

Переваги дизельного генератора

Хоча бензинові генератори також широко використовуються в багатьох галузях промисловості, ДЕС мають деякі переваги, які у конкретних випадках роблять застосування саме цих агрегатів найбільш ефективним і вигідним.

Економічність

Дизельне паливо відомо своєю стабільністю (менш вогненебезпечно, ніж у бензин чи газ), співвідношенням щільності енергії до обсягу і ефективними показниками витрати. Як правило, дизель-генератори спалюють менше половини кількості палива в порівнянні зі своїми аналогами, що працюють, наприклад, на природному газі, і в той же час здатні виробляти ту саму кількість електроенергії.

Невибагливість в обслуговуванні

Дизельні генератори, коли вони не використовуються безперервно в якості основного джерела енергії (наприклад, в якості резервного генератора для резервних потреб), не вимагають особливого технічного обслуговування. Це пов'язано з тим, що вони не мають свічок запалювання, що знижує частоту інтервалів технічного обслуговування.

Довговічність

Сучасні ДЕС в цілому знижують витрати на обслуговування в порівнянні зі старими дизель-генераторними установками і генераторами природного газу. Вони призначені для того, щоб бути міцними і надзвичайно стійкими, що дозволяє їм витримувати жорсткі умови експлуатації з високим ступенем стиснення. Дизельні агрегати також працюють холодніше, чим агрегати на природному газі або бензині, що продовжує термін служби.

Дизельні електростанції добре зарекомендували себе в багатьох галузях промисловості, на комерційних та приватних об'єктах і можуть стати основним джерелом електроенергії, незалежно від того, працюють вони стаціонарно чи як мобільна установка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ