Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як розвивати туризм в громади: поради "U-LEAD з Європою"

Перші кроки для розвитку туризму в громаді. Передовсім - це сплата туристичного збору. Про це інформує регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою».

Громади повинні працювати над тим, щоб підвищити надходження цього збору. Також варто виокремити найкращі 10 туристичних місць в громаді, цю інформацію слід розмістити поблизу зупинок автобусів, розповісти у школах, а у місцевих бібліотеках слід зробити внутрішні музеї громади, працівники яких теж будуть обізнані з туристичною інформацією. Потрібно скласти графік сезонності, тобто, того, що можна побачити в громаді у різні пори року.

Громаду у туристичній сфері варто просувати у соціальних мережах, а для туристів необхідно забезпечити потужну точку доступу до Wi-Fi. На сайті громади має з'явитися інформація як туди дістатися, який транспорт є транзитним тощо. 

Також потрібно створити туристичний паспорт громади, який має бути дієвим документом, а не щоб поставити його на поличку. Туристи мають дізнатися з нього, де можна поїсти та переночувати в громаді, які атракції є, які виробники влаштовують дегустації тощо. Можна потурбуватися і про молодіжний хаб, щоб його лідери допомагали розвивати туризм. 

А до організації заходів слід підходити як до проєктів. Важливими є культурна складова, захист місцевої природи, спортивні елементи. А ось дату проведення заходу слід обирати, враховуючи можливі збіги з фестивалями в інших громадах.

Фото: Depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ