Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як театр ім. М. Заньковецької готується до 100-річчя

Сьогодні, 29 березня, генеральний директор Національного театру ім. Марії Заньковецької Андрій Мацяк розповів про те, як у театрі готуються до святкування 100-річчя з дня заснування театру.

За словами Андрія Мацяка, цього року театр отримав достатньо коштів із обласного бюджету та із грантів. За ці гроші планується провести генеральні ремонти у приміщенні театру, закупити нові крісла, встановити нове світлове та звукове обладнання, а також багато іншого.

Як розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, цього року  Львівська обласна рада виділила 600 тис. грн на придбання нових крісел у театрі в центральній залі.

"Я вже провів перемовини із стрийським комбінатом меблів. Вони пішли нам на зустріч і запропонували хороші крісла лише за собівартість. Одне таке крісло коштує близько 2 тис. грн, а нам потрібно поміняти 350 крісел. Тому, маю надію, що нам 600 тис. грн, передбачених ЛОР, вистачить", - деталізував Андрій Мацяк.

Також Олександр Ганущин розповів про подробиці спеціального гранту Європейського Союзу за програмою Транскордонної співпраці "Польща-Україна-Білорусь 2014-2020".

"Над цим проектом працюють спільно Україна та Польща. Якщо ми виграємо, тоді для Національного театру ім. Марії Заньковецької будуть передбачатись кошти у розмірі 682 тис. євро", - зазначив  голова Львівської обласної ради.

Попередньо кошти будуть передбачені на таке: світлове і звукове обладнання - близько 534 тис. грн; ремонт приміщень Камерної сцени та Будинку актора - 98,5 тис. грн; виготовлення інформаційної продукції, гастролі, виставки театрільних плакатів, показ вистав та телевистав.

Окрім того, за словами Олександра Ганущина, у Львівській обласній раді сподіваються і на співпрацю із Японським урядом в Україні і на виділення коштів для театру.

"Ми дуже хочемо повторити те, що 17 років тому почав і зробив театр. Тоді завдяки гранту від японської компанії Тошіба поставили світлове обладнання для театру. Тому я маю великі надії на новий грант", - додав голова Львівської обласної ради.

"Що стосується фасаду будівлі, то поки на це немає передбачених коштів. Але я хочу висловити велике подяку компанії "Фонд братів Дубневичів, мережі магазинів "Лео кераміка" та ТзОв "Снєжка-Україна". Усі вони нам дуже фінансово допомагають і ми відчуваємо, що не є наодинці із своєю проблемою, - наголосив Андрій Мацяк.

Щодо самого фестивалю святкування, то його планується провести у жовтні-листопаді цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ