Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як тобі не соромно? – плем’я з Намібії до Азарова, який не знає мови. Відео

Письменник Максим Кідрук під час подорожі до Анголи та Намібії навчив плем’я аборигенів розмовляти українською. Таким чином він довів, що африканців легше навчити української, ніж одного з найвищих українських посадовців – прем’єр-міністра Миколу Азарова.

Результатом експерименту стало відео під назвою "Азаров, ай-яй-яй!", яке Макс Кіндрук презентує у Львові, повідомили в книгарні «Є».

Сам письменник розповідає про свою подорож наступне: «Задумка цього відео виникла у мене задовго перед поїздкою до Анголи та Намібії.

Всі ми знаємо, що наш шановний Прем'єр-міністр Микола Янович Азаров, не розмовляє українською. Чоловік прожив у країні кілька десятків років, захистив дисертацію, зробив блискучу кар'єру, але... не зміг вивчити мову цієї країни. Це дивує?

Особисто мене це дратує. Одне з двох: або цей чоловік не здатен вивчити будь-яку іноземну мову через глибокі обмеження в розумовому розвитку (що викликає сумнів, зважаючи на ту посаду, яку пан Азаров нині займає), або ж цей чоловік настільки ненавидить, не сприймає, відштовхує культуру країни, яка його прийняла, що просто відмовляється вчити мову.

Тож, блукаючи Африкою, я вирішив знайти яке-небудь плем'я і навчити його української. Щоби (хай як це дивно звучить) африканці стали для нього прикладом. Після тривалих пошуків мені це вдалося - і результат перевищив усі сподівання. Відтепер чорношкірі з племені хімба в Намібії розмовлять українською. Краще за пана Азарова. Устократ краще.

Коротеньке відео, яке я назвав "Азаров, ай-яй-яй!" і яке з гордістю вам представляю, є тому чудовим підтвердженням».

Зустріч відбудеться 19 березня о 18:00 в книгарні “Є” (просп. Свободи, 7). Вхід вільний.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ