Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як у 2018 році відбуватиметься ЗНО до магістратури

Як у 2018 році відбуватиметься ЗНО до магістратури, - Освіта.ua

Міністерством освіти затверджений Порядок організації та проведення вступних випробувань, що проводяться з використанням технологічних процесів зовнішнього незалежного оцінюваннядля вступу на магістерський рівень вищої освіти в 2018 році.

Документ визначає порядок організації та проведення ЗНО для вступу у магістратуру.

Цього року тести зовнішнього оцінювання складатимуть вступники на спеціальності галузей знань «Гуманітарні науки» (окрім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Право», «Сфера обслуговування» та «Міжнародні відносини».

Зокрема, вступники до магістратури за спеціальностями «Право» та «Міжнародне право»складатимуть два тести, зокрема, єдиний вступний іспит з іноземної мови – англійської, або німецької, або французької, або іспанської. Тести міститимуть частини «Читання» та «Використання мови».

Також вступникам до магістратури «Право» та «Міжнародне право» необхідно буде скласти єдине фахове вступне випробування з права та загальних навчальних правничих компетентностей. Блок «Право» містить тест з 8 дисциплін: конституційне, адміністративне, цивільне, цивільне процесуальне, кримінальне, кримінальне процесуальне право України, міжнародне публічне право та міжнародний захист прав людини. Другий блок включає тестування таких компетентностей: аналітичне мислення, критичне мислення, логічне мислення.

Вступники до магістратури за спеціальностями галузей знань «Гуманітарні науки» (окрім спеціальності «Філологія»), «Соціальні та поведінкові науки», «Журналістика», «Сфера обслуговування» та «Міжнародні відносини» складатимуть лише єдиний вступний іспит з іноземної мови.

Реєстрація учасників почнеться 14 травня і триватиме до 18-ї години 5 червня. Іспит з іноземної мови відбудеться 11 липня, а з права та правничих компетентностей – 13 липня.

Для реєстрації вступнику необхідно буде звернутись до приймальної комісії одного з обраних ним вишів.

Підтвердженням реєстрації є виданий комісією екзаменаційний листок. Після цього на сайті УЦОЯО для кожного зареєстрованого вступника створюватимуть кабінет учасника. У цьому кабінеті, зокрема, буде розміщене запрошення-перепустка з інформацією про пункт тестування.

Результати тестування також розміщуватимуться в електронних кабінетах учасників на сайті УЦОЯО.

Надання рекомендацій для зарахування на бюджетну форму навчання відбудеться до 13 серпня, а саме зарахування – до 20 серпня.

Документом також визначені права та обов’язки вступників, особливості проведення реєстрації для складання тестів, проведення вступних випробувань, вимоги до організації та проведення додаткових сесій, процес визначення результатів вступних випробувань тощо.

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ