Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Як у Львові становиться сучасний блошиний ринок

29-30 травня на території LEM Station (Вітовського 57) відбудеться чотирнадцятий львівський блошиний ринок "Тлум&Крам".
Фото Іра Базюк

За 1,5 роки існування подія приросла якісно та кількісно і стала однією з улюблених рутин львів’ян. 

Організатори зазначають, що починали з невеликого garage sale у 2019. Тоді 23 “своїх” принесли власні шафи на розпродаж у LEM Station. Сьогодні ком’юніті Тлуму – це сотні крамарів, які мають широке портфоліо старовини з різних епох і куточків світу, збирачі, діячі культури, локальні виробники (зокрема upcycle) та, у першу чергу, містяни, яким близька тема свідомого споживання. 

"Ми знайшли “наших” продавців та найкращий крам. Сьогодні подія є платформою для спілкування експертів, локальних виробників та прихильників свідомого споживання і старовини, – розповідає співзасновниця TLUM & KRAM Дара Бурко. - Вінтажний посуд та столові прибори, поштівки і вініли, прикраси та свічники, а також меблі купують найчастіше. Можна знайти вазу ЛКСФ поруч з виробом із якоїсь азійської мануфактури. Голландські меблі та гуцульську колиску. Делегація з Прикарпаття привозить затребуваний вишиваний одяг, гуцульські трійці, килими, косівську кераміку, антикварні сакральні видання. А серцем Тлуму  незмінно залишається garage sale, де охочі дарують друге життя своїм речам".

Віднедавна у Тлуму з’явилась субподія ярмарок крафту й арту “І те, і се”. Вона відбувається поруч та збирає крафтових виробників кераміки, скла, дерева, металу, а також живопис, скульптури, ілюстрації, гравюри з рук відомих львівських митців. Серед цікавих учасників наступного уже четвертого ярмарку КОКА – сімейна мануфактура родини Стринадюк з м. Косів (Івано-Франківська обл.), яка продовжує давню гуцульську традицію різьби по дереву і малювання народних ікон; оригінальні крафтові ножі та кухонне приладдя з металу від локальних ковалів і соціальний бренд виробів з бісеру, створений для підтримки та розвитку жінок з інвалідністю по зору UNSEEN BEAUTY. 

Посилання на нашу найближчу дводенну подію 29-30 травня тут. 

Тлум & Крам також проводить події у співпраці з однодумцями. Вже 12 червня пройде перший захід у форматі “лише старовина” у колаборації з ретро велопроменадом “Батяри на Роверах”. А 3-4 липня у співпраці з Zero Waste Lviv відбудеться Zero Waste Fest 2021.

Усі події відбуваються із дотриманням усіх протиепідеміологічних норм.

Вхід 40 грн/1 день. В обмін на цю суму відвідувачі отримують ваучери, які можна використати як знижки на покупки в день відвідування. 

Для дітей до 12 років, людей з інвалідністю, осіб пенсійного віку, учасників бойових дій, вагітних та іменинників вхід безкоштовний. 

Посилання на сторінку у Facebook:  https://www.facebook.com/tlumkram 

Посилання на сторінку у в Instagram: https://www.instagram.com/tlum_kram

https://www.instagram.com/i_te_i_se/ 

Контактні особи для ЗМІ: 

Кристина Червінська, 0934160939

Катерина Ковалюк, 0503776192 





 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ