Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Як у Львові святкуватимуть Старий Новий

Сьогодні, 13 січня, вся Україна святкує Старий Новий рік. Святкові заходи заплановані у Львові, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Розпочнуться святкування фактично одночасно в трьох різних місцях: Львівському палаці мистецтв (вул. Коперника, 17), клубі «Хмільний дім Роберта Домса» (вул. Клепарівська, 18) та на пл. Ринок.

Розпочнуться святкові заходи на сімейно-молодіжному святі у Львівському палаці мистецтв. Тут Молодіжна комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ організовує два святкування: о 18.30 год. для свято сімейного типу «В гостях у Василя та Маланки», яке триватиме до 22.00 год., а з 21.00 год. і до 6.00 год. ранку – молодіжна вечірка «Пустіть Маланку до хати».

«Вже 4 рік поспіль ми на рівні міста, святкуємо Старий Новий рік. Називається свято «В гостях у Василя та Маланки» - це в той день ми згадуємо великих святих – святого Василія і святу мученицю Меланію.

Завжди ми маємо дві частини такого свята. Перша частина – це родинне свято, де діточки зможуть приходити разом зі своїми батьками, і в такий спокійний, невимушений спосіб взяти участь у святкуванні. Щодо молодіжного свята, цього року «Обнова», яка вже багато років робила, організовувала свято Маланки, взяла на себе обов’язок також на загальноміському рівні організувати цього свята. Також до цього долучилася і Українська молодь Христові», - зазначив голова Молодіжної комісії Львівської Архиєпархії УГКЦ о. Тарас Милян.

Другим таким не менш масштабним святом стане фестиваль «Рок-Коляда». Він також вже вчетверте відбувається у нашому місті, і, як завжди, надаємо змогу почути колективи зі всієї України, які грають в різноманітних музичних стилях – від року та фолку до ска та панку, та їхнє авторське виконання колядок. В перший день свята – 13 грудня – виступлять івано-франківськерок-вар’яте «КораЛЛі», відомий львівський гурт «Ґорґішелі», київська команда «Фолькнери» та молодий гурт «Cherry band», який вдало експериментує із звуками бандури.

«Рок під час «Рок-Коляди» - це не стільки стиль музики, скільки настрій, з яким виступатимуть музиканти, і який передаватимуть присутнім», - зазначив організатор фестивалю Святослав Роман.

Відбуватиметься фестиваль у клубі «Хмільний дім Робетра Домса» і розпочнеться о 19.00 год. Зважаючи на те, що фестиваль цього року «розтягнувся» на 2 дні, то для тих, хто не встиг у перший день, є можливість спільно поколядувати у суботу, 14 грудня, разом з фольк-рок оркестром «Тарасова ніч» (Львів), «формацією хлопства ліхого» гуртом «Йорий Клоц» (Львів), одним з найоригінальніших українських гуртів «Zapaska» (Кам’янець-Подільський) та етно-рок машиною «ДримбаДаДзиґа» (Київ).

Для любителів вуличних співів також в цей день передбачена приємна несподіванка. ЛОГО «Борець», який протягом року організовував на пл. Ринок заНептуном «Вуличні співи», 13 січня збирає всіх своїх прихильників, щоб разом поколядувати на «Вуличній коляді» о 19.30 год. Такі ж колядування відбудуться і 20 та 27 січня.

Довідка:

Молодіжна комісія Львівської Архиєпархії УГКЦ (пл. св. Юра, 5), тел. (067)6791176., ЛОТУСК «Обнова» - (096)9685457.

Святослав Роман – організатор фестивалю «Рок-Коляда» - (093)9314900.

Координатор проекту «вулична коляда» Мирослава Зінько, (093)4683525,

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ