Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як великі міста України вивчають англійську

Онлайн-школа EnglishDom дослідила статистику того, як п’ять найбільших міст України вивчають англійську мову. Сервіс проаналізував інформацію з жовтня 2019 по жовтень 2020 року щодо більш ніж 50 тис. людей, які займалися по відеозв'язку.
Photo by ReadyElements form PxHere

Виявилося, що найбільший відсоток студентів, які знають англійську на середньому та високому рівні Intermediate, Upper Intermediate та Advanced, мешкають у Львові – сумарно 25%. На другому місці Харків – 23%, далі йде Київ – 22%, в Дніпрі та Одесі по 21%. Так само у Львові частіше за інші міста для занять обирають тему «IT». Кияни та одесити найменше – «Переїзд за кордон». А дніпряни найчастіше вчать англійську для роботи, і ледь помітно, але все ж випереджають інших у старанності виконання домашніх завдань.

Серед мешканців міст, які займаються англійською, більшу частку складають початківці Starter – 36%. На кожному наступному рівні знання мови перебуває все менше людей: на елементарному Elementary – вже 25%, нижче середнього Pre-intermediate – 17%, середньому Intermediate – 15%, вище середнього Upper-Intermediate – 5%, на просунутому рівні Advanced – лише 2% містян.

Тему «Англійська для роботи» найчастіше вивчають у Дніпрі – 44%, Києві – 41% та Харкові – 39%. Найменше в Одесі – 35% та Львові 32%.

«Англійську для IT» найактивніше обирають у Львові – 15% та Харкові – 13%. У Києві – 11%, Одесі – 10%, Дніпрі – 5%. «Для подорожей» найбільше обирають вчити мову також львів’яни – 17%, тоді як у Одесі – 16%, Дніпрі й Харкові по 15%, а Києві – 12%. Так само у Львові найчастіше вибирають тему вивчення мови «Переїзд за кордон» – 6%, найменше – у Києві та Одесі, по 3%. 

Відсоток виконання домашнього завдання, який автоматично рахує онлайн-сервіс, майже збігається у всіх містах та складає від 83% до 84%. Трохи попереду опинився Дніпро, а замикає п’ятірку Київ.

«Онлайн-технології дозволяють обробляти великі масиви освітніх даних, знаходити закономірності і визначати, що надихає студентів у вивченні англійської, – розповідає співзасновник та CEО онлайн-школи EnglishDom Максим Сундалов. – Цікаво, що перші сходинки за рівнем мови посіли міста з різних боків України – Львів та Харків. Але це у перерахунку на кожні 100 осіб. Звісно, за кількістю від усіх українських студентів Київ переважає та має частку, що наближається до третини – 27%. Це майже дорівнює сумарним 30% чотирьох інших міст: Дніпра – 10%, Харкова – 8%, Одеси – 6%, Львова – 6%».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ