Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вибрати електросамокат

Електросамокат останнім часом стає популярним видом транспорту. Його вибирають за компактність, практичність, зручність експлуатування та доступність. Це дійсно оптимальний засіб для переміщення містом, адже дає змогу за мінімальних витрат енергії пересуватися на доволі великі відстані без значних фізичних зусиль. Тим, хто тільки вибирає для себе електросамокат, варто ознайомитися з рекомендаціями фахівців щодо основних параметрів.

Потужність двигуна

Від цієї характеристики залежать швидкість розгону й можливість рухатися вгору. Для людей із вагою тіла до 80 кг достатньо потужності 250–350 Вт. Тим, хто важить понад 80 кг, краще віддавати перевагу двигуну 350–500 Вт. Потужніші моделі забезпечують швидке прискорення та дають змогу підійматися на круті пагорбе, проте й батарею садять швидше. З потужністю від 800 Вт електротранспорт купувати варто лише тим людям, на маршруті прямування яких є багато крутих підйомів.

Діаметр коліс

Колеса на електросамокатах бувають від 3 до 14 дюймів (1 дюйм = 2,54 см). Що менший цей показник, то менш потужній мотор використовується. Але й долати перешкоди (ямки, тріщини, камінчики й навіть стики тротуарної плитки) буде дуже складно. Отже, колеса до 8 дюймів придатні лише для рівного асфальту. А моделі з колесами від 8 дюймів вважають універсальними. Вони чудово їдуть по асфальту, сирій і відносно м’якій землі, не створюючи зайвого навантаження на двигун і батарею.

Ємність акумулятора

Ця характеристика безпосередньо впливає на відстань, яку можна подолати без підзаряджання. Бюджетні моделі зазвичай оснащено батареями ємністю до 12 Ач, на них можна долати до 25 км. До середнього сегменту належать електросамокати з АКБ від 15 Ач з пробігом до 50 км.

Інші важливі характеристики

Потужність, діаметр та акумулятор — це найважливіші параметри електросамокатів. Але є ще кілька чинників, на які варто звернути увагу. Це:

  • вага й габарити транспорту;

  • тип коліс (пневматичні, литі, перфоровані);

  • наявність амортизаторів, крил від бризок, бортового комп’ютера;

  • наявність підсвічування (дуже важливо для людей, які багато їздять у темний час доби).

В інтернет-магазині https://e-ton.ua/ ви знайдете багатий асортимент електротранспорту з докладним описом кожної моделі, тому зможете вибрати оптимальний засіб саме для вас.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ