Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як Янукович і Тимошенко поділили електорат інших кандидатів – соціологія

Згідно з результатами проведеного дослідження, у ІІ турі виборів Президента В.Януковича підтримали 67% прихильників П.Симоненка, 40% - С.Тігіпка, 25% - В.Литвина, 16% - А.Яценюка та 8% - В.Ющенка. Ю.Тимошенко підтримали 76% прихильників О.Тягнибока, 60% - В.Ющенка, 50% - А.Яценюка, 40% - В.Литвина, 33% - С.Тігіпка та 13% - П.Симоненка. Проти обох кандидатів голосували близько чверті прихильників В,Ющенка, А,Яценюка та В.Литвина. Такими є результати дослідження, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».
-

Цікаво, що 21% виборців, які віддали у ІІ турі свій голос за В.Януковича, насправді голосували проти Ю.Тимошенко. Найбільше таких виявилось в Центрі, на Півночі та на Сході. І навпаки, чверть виборців, які віддали свій голос за Ю.Тимошенко, насправді голосували проти В.Януковича. Найбільше таких на Півночі та на Сході.

 

Таким чином у ІІ турі виборів Президента близько чверті виборців (6,7 млн. українців) голосували не за, а скоріше проти: або проти Тимошенко, або проти Януковича, або проти обох одночасно. Решта – близько 70% – голосували за конкретного кандидата.

 

На сьогодні щонайменше кожен четвертий з категорії виборців, які голосували проти підтримує С.Тігіпка, кожен десятий А.Яценюка, кожен десятий залишається проти всіх. Разом з тим близько 18% з них вже підтримають чинного главу держави, а 7% - його конкурента на виборах.

 

Станом на початок березня рейтинги політиків наступні (серед усіх опитаних): В.Янукович – 38,2%, Ю.Тимошенко – 22,4%, С.Тігіпко – 13,6%, А.Яценюк – 5%, В.Ющенко – 2,1%, П.Симоненко – 1,7%, В.Литвин – 1,2%, О.Тягнибок – 1,1%.  Інші політики – 1,1%, проти всіх – 4%, На братимуть участі у виборах – 5,7%, не визначились – 4,2%.

 

Дослідження проводилось з 2 – 10 березня 2010 р, Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші, вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 3%, для значень близьких до 30% - не більше 2,6%, для значень близьких до 10% - не більше 1,8%

 

Розподіл областей:

Захід: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька

Центр: Вінницька, Кіровоградська, Полтавська, Хмельницька, Черкаська

Північ: м. Київ, Київська, Житомирська, Сумська, Чернігівська

Південь: АР Крим, Одеська, Херсонська, Миколаївська, м. Севастополь

Схід: Дніпропетровська, Запорізька, Харківська

Донбас: Донецька, Луганська

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ