Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Яка справжня мета кандидатів на пост президента України, – оцінка соціолога Олексія Антиповича

Суто технічними кандидатами на пост президента є Богословська та Бродський. Про це під час прес-конференції у Львові сказав керівник соціологічної групи рейтинг Олексій Антипович.

 

«Виключно технічними кандидатами можна назвати хіба що Інну Богословську та Михайла Бродського. Їх балотування та участь у президентській кампанії спрямована на пониження рейтингу Юлії Тимошенко. Також до них можна зарахувати і Сергія Ратушняка, який, очевидно, діє на зниження рейтингу Яценюка. Є думки, що кандидати Людмила Супрун та Олег Рябоконь якось причетні до команди Тимошенко та наразі не можу пояснити, як саме», - сказав Олексій Антипович.

 

Що ж стосується Олександра Пабата, то його участь в президентських виборах трактують як можливість заробити бонуси напередодні місцевих виборів, зокрема і мера Києва.

 

Що ж стосується таких політиків як Володимир Литвин, Петро Симоненко, Олександр Мороз та Віктор Ющенко, то вони беруть участь у виборах для мобілізації свого електорату до парламентських перегонів.

 

Щонайменше трьох кандидатів можна вважати новими обличчями – Яценюк, Тігіпко та Гриценко. Нині не йдеться про їхню перемогу, але вони обов’язково братимуть участь у парламентських перегонах і, можливо, пройдуть до парламенту зі своїми політичними силами.  Щодо Юрія Костенка, зі слів О.Антиповича, у нього є дві мети - нагадати про себе перед парламентськими виборами та залишитись у великій політиці.

 

«У нього якісна реклама, він працює на патріотично налаштованих громадян, передусім це Західна Україна, відтак, він може забрати відсотки у Ющенка», - сказав Олександ Антипович.  

 

Щодо Олега Тягнибока – його у жодному разі експерти не схильні називати технічним кандидатом. «Він уже давно та планово йде до подолання трьох відсотків на національному рівні, які при виборах до Верховної Ради можуть зрости», – зазначив експерт.

 

Не технічним, а власне технологічним кандидатом назвав Олексій Антипович Василя Противсіха і зауважив, що «жартома за нього, можливо, і проголосує близько 0,5% виборців», однак назвав ідею введення такого кандидата не новою і не дієвою.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ