Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Якби ми зуміли довести і розкрутити хоч одну кримінальну справу про зарплату в «конверті», ефект був би в кілька разів більший – Роман Дидимус

Міські податківці активно борються з отриманням зарплати в «конвертах». Про результати такої боротьби сьогодні, 21 квітня, під час прес-конференції розповів начальник ДПІ у Львові Роман Дидимус. Зокрема, прокуратура Личаківського району відкрила кримінальні справи проти посадових осіб трьох підприємств. А ДПІ у Франківському районі спільно з Франківської РДА Львова заслухали посадових осіб одного зі львівських ПП. Було встановлено, що його керівник заборгованість із заробітної плати частково погашав за рахунок власних заощаджень, оминаючи при цьому нарахування та сплату податку з доходів та інших платежів до бюджету. У зв’язку з цим прокуратура Франківського району порушила проти нього кримінальну справу, яку вже передано до суду.
Проте, як зізнався податківець, результати їхньої боротьби з зарплатою «в конвертах» є наразі не надто втішними: «Ми ще не навчилися ловити таких працедавців за руку, адже ніхто з працівників не зізнається у тому, що отримує зарплату нелегально», – сказав Роман Дидимус.
Також у полі зору податківців і підприємства, які виплачують зарплату в межах або нижче встановленого рівня. Від початку 2006 року з керівниками таких підприємств проведено 728 бесід, внаслідок чого надходження з доходів фізичних осіб по 485 підприємствах зросли на суму понад 174 тис. грн.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ