Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якби всі обласні ради нашої держави були такими, як Львівська обласна рада, то ми б мали зовсім іншу Україну — Олесь Янчук

«Якби всі обласні ради нашої держави були такими, як Львівська обласна рада, то ми б мали зовсім іншу Україну», — саме так прокоментував «Гал-info» рішення сесії ЛОР про виділення на зйомки фільму «Владика Андрей» 300 тисяч гривень режисер-постановник фільму Олесь Янчук. За його словами, ці кошти дуже допоможуть у зйомках фільму.
«З Державного бюджету нам обіцяли виділити 8 млн грн, а реально виділили 83 тисячі. Решту обіцяють дати у грудні, але вони це роблять, щоб ми їх не встигли реалізувати, і вони тоді назад повернуться у Держбюджет», — розповів Олесь Янчук.
Як зазначив режисер-постановник фільму, зйомки розпочалися 19 жовтня цього року у Києві.
«Деякі сцени ми знімали у Києві, а потім повинні були приїхати для зйомок до Львова, проте через брак коштів призупинили роботу. Але тепер, коли ця проблема частково вирішена, ми пакуємо валізи до Львова. Тут у нас є зйомки в інтер’єрах, тому погода нам не завадить. Також є сцени, що зображають Львів зимовий та осінній. У грудні ми розпочнемо зйомки фільму у Львові, проте на Новий рік та Різдвяні свята зробимо паузу, після чого знову продовжемо роботу», — розповів Олесь Янчук.
Що ж до акторського складу, то одну з головних ролей — Шептицького-дитини виконає львів'янин Роман Гринів. Шептицького у старшому віці грає народний артист України Сергій Романюк, а роль молодого митрополита грає Тарас Постніков.
Нагадаємо, 28 листопада Львівська обласна рада виділила 300 тисяч гривень на фінансування повнометражного фільму „Владика Андрей”. Бюджет фільму — 10 млн грн.    
«Владика Андрей» — це історичний, складнопостановочний фільм. Глядачі побачать Владику у різному віці: малим хлопчиком, молодим парубком, дорослим чоловіком та у період останніх років його життя.
Режисер стрічки, заслужений діяч мистецтв України Олесь Янчук, відомий львів’янам своїми попередніми фільмами: «Голод-33», «Атентат. Осіннє вбивство у Мюнхені», «Нескорений» та «Залізна сотня».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ