Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Яків Смолій призначений Головою Національного банку України

Верховна Рада України за поданням Президента України Петра Порошенка від 21 грудня 2017 року призначила Якова Смолія на посаду Голови Національного банку України. Про це повідомили в НБУ.

За відповідну Постанову Верховної Ради України №7501 проголосувало 247 народних депутатів України.

Яків Смолій став десятим Головою Національного банку в історії незалежної України. З 11 травня 2017 року і до сьогодні він виконував обов’язки Голови Національного банку України.

Яків Смолій приєднався до команди Національного банку у квітні 2014 року – з того часу обіймав посаду заступника Голови Національного банку, що здійснює загальне керівництво блоком розрахункових операцій. З жовтня 2016 року Яків Смолій – перший заступник Голови Національного банку. У банківській системі України Яків Смолій працює з часів її формування.

Водночас Верховна Рада України проголосувала за звільнення Валерії Гонтаревої з посади Голови Національного банку України, задовільнивши її заяву про звільнення Постановою Верховної Ради України №7500. Відповідна процедура передбачена статтею 18 Закону України "Про Національний банк України". Звіт про результати її діяльності на посаді Голови Національного банку доступний запосиланням.

Нагадаємо, Валерія Гонтарева завершила професійну діяльність у Національному банку 11 травня 2017 року та перебувала у вимушеній відпустці до рішення Верховної Ради України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ