Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо б сьогодні проводились президентські вибори, то перемогла би Юлія Тимошенко – Костянтин Бондаренко

«У разі, якщо би сьогодні проводилися президентські вибори, то Юлія Тимошенко, лідерка БЮТ, перемогла би, оскільки зараз у неї найбільший рейтинг», – про це в коментарі «Гал-info» сказав директор Київського інституту проблем управління ім. Горшеніна Кость Бондаренко.

«Такі результати соціологічного опитування для мене і працівників інституту стали несподіванкою. Однак такий рейтинг Юлії Тимошенко є «ситуативним». Сьогодні українці вважають лідерку БЮТ своєрідною «соломинкою порятунку», за яку люди хочуть вхопитися з метою порятунку. Однак рано чи пізно вони зрозуміють, що це не так», – зазначив політолог.
Водночас, він вважає, що рейтингу Юлії Тимошенко сприяли складнощі з ухваленням бюджету, на фоні прийняття якого найбільшу політичну активність вона й проявила.
За словами Костянтина Бондаренка, Юлія Тимошенко зможе втримати такі високі рейтинги за умов, якщо даватиме конкретні пропозиції і показуватиме свій вплив у державі.
 Політолог переконаний, що «в разі, коли народ зрозуміє, що Тимошенко насправді не є лідером, то наступною «соломинкою порятунку» стане Юрій Луценко. Оскільки він є новою політичною силою і рівень недовіри до нього найменший».
Нагадаємо, що у разі, якщо б сьогодні в Україні проводились президентські вибори, перемогла б лідер БЮТ Юлія Тимошенко. Про це свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Київським інститутом проблем управління ім. Горшеніна. Зокрема, за даними опитування, за Юлію Тимошенко проголосувало б – 21,22%; Віктора Януковича – 20,52%; Віктора Ющенко – 8,34%; Олександра Мороза – 3,20%; Петра Симоненко – 4,74%; Наталію Вітренко – 3,49%; Володимира Литвина – 2,50%; Юрія Луценка – 1,90%; іншого кандидата – 1,40%; голосував би проти всіх – 7,89%; “не голосував би” – 10,58%; “важко сказати” – 14,28%.
Опитування проводилося з 14 грудня по 28 грудня 2006 року в 14 регіонах України. Всього за маршрутною вибіркою з врахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України було опитано 2012 респондента, які репрезентують доросле населення України, віком від 18 років.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ