Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Якщо б вибори міського голови Львова та наступної неділі, то переміг би Ігор Починок

Якщо б вибори міського голови Львова відбулися наступної неділі, найбільшу підтримку львів’ян отримали б нові обличчя... Так, Ігор Починок, головний редактор газети «Експрес», набрав би 40,4 %, а чинний міський голова Андрій Садовий лише – 8,4 %. Такі результати соціологічного дослідження, яке провели активісти ГО «СПАС» цього місяця.

Зокрема, у повідомлення сказано (дослівно): "У випадку дострокових виборів розподіл голосів між кандидатами на посаду міського голови виглядав би так: Ігор Починок – 40,4%, Богдан Хруставчук – 24%, Оксана Юринець – 9,6%, Василь Павлюк – 9,2%, Андрій Садовий – 8,4%, Степан Кубів – 4%, Остап Вовк – 1,6%, Євген Приступа – 1,6%, Володимир Матвіїшин – 1,2%.

«Львівяни готові побачити нові обличчя у списку кандидатів на посаду міського голови Львова. Це природньо. Оскільки багато передвиборчих обіцянок, які лунали під час виборчих перегонів на посаду мера Львова не виконано. Логічно припустити, що від давно відомих адміністраторів міста, можна очікувати добре прогнозований результат, який мешканців Львова не задовільняє.

Ми свідомо не подавали в анкету варіант «Не підтримую жодного кандидата». Тим хто вагався у своєму виборі, зачитували коротку біографічну довідку кожного з кандидатів анкети.

Ми плануємо постійно проводити такі дослідження. Оскільки вважаємо, що Львову вкрай необхідні достойні кандидатури на посаду мера. Можливо перелік кандидатів в майбутніх анкетах зменшиться або навпаки збільшиться.» - зазначив заступник голови ГО «СПАС», Олег Пилипенко.

Додатково, опитаним з поданого переліку ставилося питання щодо пріоритетної задачі, яку на їх думку мав вирішити новий мер.

Отримано наступні результати: залучення інвестицій та створення нових робочих місць – 31,2%, ліквідація смороду у Львові – 28,4%, організація якісних міських пасажирських перевезень – 24%, забезпечення якісного ЖКГ – 15,2%, формування іміджу Львова як туристично-привабливого міста – 1,2%.

«Отримані результати демонструють, що у Львові мало або практично нічого не робилося для створення привабливого інвестиційного клімату, створення венчурних виробництв, практичного застосування знань та умінь випускників львівських ВНЗ. Не менше львів’ян хвилює і проблема смороду та недоліків нової транспортної схеми. Мешканці Львова до сих пір не отримали справді якісне ЖКГ, що було одною з головних передвиборчих обіцянок чинного мера Андрія Садового ще за його попередньої каденції.

Львів не бідний на розумні голови. Сподіваюся, ми побачимо не мало достойників, патріотів Львова, хороших господарників серед кандидатів в мери. Хто стукає в двері – тому відчинять...» - наголосив заступник голови ГО «СПАС», Олег Пилипенко

Дослідження проводилось активістами ГО «СПАС», методом «face to face» інтерв’ю у січні 2013 року. Було опитано 250 респондентів, старших 18 років".

Заувага редакції.

Якщо до методики цього соцдослідження у всевідців можуть бути і питання, однак намагання ГО "СПАС" сформувати альтернативний список кандидатів заслуговує на повагу.

Також від достовірного джерела Гал-інфо стало відомо, що Ігор Починок наразі не має амбіції стати міським головою Львова.   

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ