Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо БЮТ піде в опозицію, Юля Тимошенко одразу ж почне готуватися до участі у наступних президентських виборах — Степан Курпіль

Якщо БЮТ піде в опозицію, Юля Тимошенко одразу ж почне готуватися до участі у наступних президентських виборах, — заявив сьогодні, 16 червня, під час прес-конференції народний депутат, член БЮТ Степан Курпіль. Однак, за його словами, якщо помаранчева коаліція буде утворена, то Юля Тимошенко відмовиться від своїх претензій на крісло глави держави.

За словами Степана Курпіля, БЮТ вже має напрацьовану стратегію в разі, якщо доведеться йти в опозицію і в деякій мірі, якщо говорити з перспективи майбутніх виборів, членам блоку це навіть піде на користь.
„Опозиції завжди легше критикувати владу, тим більше, що ми маємо велику підтримку серед населення. Однак, якщо ми підемо в опозицію, це насамперед негативно позначиться не на нашій політичній силі, а на стабільності в державі”, — наголосив Степан Курпіль.
Як прогнозує нардеп, утворення коаліції між „Нашою Україною” та Партією Регіонів призведе до численним конфліктів між помаранчевими політичними силами у місцевих радах, а також до розколу фракції „Наша Україна” у Верховній Раді.
„Орієнтовно 30-35 депутатів „Нашої України” не погодяться на сіро-буро-малинову коаліцію між НУ та ПР. Я впевнений, вони відмовляться брати у цьому участь і, можливо, навіть утворять окрему фракцію, яка, звичайно, буде пропрезидентською, однак не йтиме на поводу в керманичів „Нашої України”, — переконаний народний депутат.
Так, за його словами, вже сьогодні категорично проти коаліції „Нашої України” з Партією Регіонів виступають народні депутати від НУ Микола Катеринчук, Руслан Князевич та Руслана Лижичко. Руслана, зокрема, збиралася оприлюднити на останній сесії ВР відповідну заяву, однак наполегливими проханнями з боку керівництва НУ наразі поки що утрималася від своєї ідеї.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ