Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якщо ділянка в Яворівському районі не підійде, ми від неї відмовимось – Бабак

Якщо земельна ділянка в Яворівському районі не підійде для будування сміттєпереробного заводу, то Львівська міська рада обіцяє від неї відмовитись. Про це сьогодні, 31 січня, на прес-конференції заявив директор департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Сергій Бабак.

«Експертно-наукова рада має дати висновок про те, настільки підходить ця земельна ділянка за результатами експертизи. Прем’єр-міністр повідомив, що це може бути полігон зі спеціальним комплексом, на основі якого можна збудувати завод.

Спочатку нам має підходити зона: не тільки екологічні показники, а й заміри площі. Окрім Яворівської  ділянки, нам на розгляд подавалися ще дві, але вони були надто маленькими – 5 і 12 гектарів. Водночас для побудови заводу нам потрібно 25-35 гектарів землі. Якщо підходить ділянка, і експертні та екологічні показники в нормі, ми подаємо цю інформацію громаді. Тому перед тим, як влаштовувати мітинги та збирати підписи «проти», потрібно дочекатися висновку незалежних експертів. Якщо яворівська ділянка за критеріями експертів не підійде, то ми від неї відмовимось».  – сказав Сергій Бабак.

Нагадаємо,  27 січня, під час перебування у Львові Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про виділення ділянки в Яворівському районі (на території колишнього ДГХП "Сірка") для облаштування нового львівського полігону ТПВ.

У понеділок, 30 січня, голова Львівської ОДА Олег Синютка підписав розпорядження про передачу ділянки у відання ЛКП «Збиранка».

Того ж дня Яворівська районна рада на позачерговій сесії постановили заборонити нові сміттєзвалища на території району. Місцевих депутатів підтримують мешканці, які готові влаштовувати акції протесту проти «нових Грибович». Ділянку вивчає експертна група.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ