Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо голова ОДА вже звітував за 2005 рік, то він не зобов’язаний робити це ще раз — Роман Кошовий

Голова ЛОГО КВУ Роман Кошовий вважає, що голова ЛОДА Петро Олійник не зобов’язаний звітувати про соціально-економічний стан області за 2005 рік, якщо вже це робив. Про це він розповів у коментарі «Гал-info».
 «Депутати облради п’ятого демократичного скликання мають право вимагати від голови ЛОДА звіту за 2005 рік, відповідно оформивши депутатський запит, включити проект питання на засіданні президії. Натомість сам Петро Олійник не зобов’язаний звітувати за 2005 рік, якщо за цей період звіт вже був оприлюднений», — сказав Роман Кошовий.
 Нагадаємо, що голова ЛОДА Петро Олійник звітував про соціально-економічний стан в області за 2005 рік ще минулоріч у рамках виступів у пресі, в прямому ефірі на телебаченні та на засіданнях ЛОДА. Натомість, закон про місцеві держадміністрації не говорить про те, коли саме і за який період року має звітувати голова держадміністрації, обмежуючись визначенням «щорічно». Закон також не конкретизує, про що саме інформувати чи звітувати повинен голова, у законі йдеться «інформує та звітує».   
 Якщо б мова йшла про звіт голови ЛОДА за 2005 рік, то цьому мало б передувати рішення президії Львівської облради, чого не було.
  До слова, під час сьогоднішньої сесії обласної ради депутати різних політичних сил неодноразово наголошували на тому, що голова ЛОДА Петро Олійник мусив би звітувати сьогодні ще й за 2005 рік.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ