Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якщо Кабмін дає гроші на львівський стадіон, йому і вибирати підрядника – Сергій Бащук, депутат ЛМР

Тепер, коли спорудженням стадіону до єврочемпіонату у Львові відає Кабмін, йому і вирішувати, чи змінювати генпідрядника на цьому об’єкті, заявив депутат ЛМР Сергій Бащук, коментуючи відповідну заяву прем’єр-міністра з питань підготовки до Євро-2012 Бориса Колеснікова.

 

Депутат також додав, що фірма «Азовінтекс» - нинішній генпідрядник,  не в змозі самотужки спорудити євроарену у Львові, оскільки не має необхідного для цього досвіду.

 

«Львів’яни вболівають за проведення Євро у Львові, але в спорудженні євроарени, ми зараз більшою мірою є спостерігачами. В силу різних причин іншого виходу, аніж передати будівництво стадіону у відання Кабміну, у міста не було.  Безперечно «Азовінтекс» може бути замінений іншим підрядником. Ця фірма спроможна виконувати цілу низку робіт, на яких знається, але не весь комплекс. Що стосується інших підрядників, то їх і так би було залучено до будівництва стадіону. «Азовінтекс» не має досвіду монтажу покрівлі, низки інших специфічних робіт. Тепер гроші на будівництво обіцяє дати Кабмін, а той, хто платить гроші і замовляє музику. Відповідно, підрядників будуть визначати в Києві. Як це буде? На тендері, так як заявив пан Колєсніков – добре. Буде єдиний виконавець - гірше, але це вже вирішувати не місту», - зазначив Сергій Бащук.

 

Обранець також нагадав, що призначення «Азовінтекс» генпідрядником на спорудження стадіону до Єврочемпіонату свого часу викликало цілу низку суперечок у Львівській міській раді. Чи не найбільше міських обранців насторожувала відсутність відповідного досвіду у цієї фірми.

 

 «Я пригадую, коли генпідрядником  міський голова вибрав «Азовінтекс», одним із основних закидів з нашого боку було відсутність у фірми вміння та досвіду у будівництві подібних об’єктів. Проте депутатський корпус запевняли, що все буде добре. Зрештою, якщо зробити підбірку всіх заяв нашого мера з приводу підготовки до Євро, то можна знайти цілу низку протиріч», - зауважив Сергій Бащук.  

 

Нагадаємо, в інтерв’ю газеті «Дзеркало тижня» віце-прем’єр-міністр з питань підготовки до Євро-2012 Борис Колесніков заявив, що на будівництві львівського євростадіону незабаром має з’явитися новий генпідрядник. Натомість нинішній генпідрядник - «Азовінтекс» буде задіяний лише до субпідрядних робіт.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ