Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Якщо криза в ЄС продовжиться, Україна може приєднатися до Митного союзу, - посол Єльченко

Якщо криза в Європейському союзі продовжиться, то Україна може приєднатися до Митного союзу Росії, Білорусі та Казахстану.

Про це заявив посол України в Росії Володимир Єльченко, відповідаючи на питання під час зустрічі зі студентами Московського державного лінгвістичного університету (МЛУ), повідомляє власний кореспондент УКРІНФОРМу в РФ.

"Ми не говоримо (Митному Союзу - ред.) ані так, ані ні. Перспективи є. Якщо ці тенденції (зі зростання взаємної торгівлі з країнами МС), які на сьогодні існують, плюс ми бачимо кризисні явища в ЄС, - зберігатимуться, то відповідь буде швидше так, ніж ні", - сказав дипломат.

Єльченко пояснив, що в Україні виходять із того, що потрібно трохи часу, аби Митний союз запрацював. Статися це може, за його прогнозами, до 2015 року, коли об'єднання "має набути свого остаточного вигляду".

Наразі ж українські експерти уважно вивчають процеси формування колегіальних органів МС, а також економічних процесів України і країн Митного союзу.

Так, вперше за останні п'ять років спостерігається переважання обсягів торгівлі України з країнами МС над обсягами торгівлі з країнами Європейського союзу. "На сьогодні це 42% в першому випадку, і вже менше 30% - в другому", - повідомив Єльченко.

При цьому Україна не відмовляється від євроінтеграції, зазначив посол. "Нам хотілося б бачити Україну в Європейському союзі - в такому, якому він був позавчора. Те, що відбувається в єврозоні зараз, примушує замислитися. Але від самої ідеї (інтеграції з ЄС - ред.) ми не відмовляємося", - сказав Єльченко, додавши, що оптимальним було б об'єднання бажань України і можливостей ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ