Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Якщо Львівську кераміко-скульптурну фабрику ліквідують, депутатська комісія проситиме Національну спілку художників України відновити діяльність підприємства

Тимчасова депутатська комісія, яка була створена для вивчення справи  ліквідації Львівської експериментальної кераміко-скульптурної фабрики, за умови ліквідації  фабрики як юридичної особи проситиме Національну спілку художників України відновити діяльність підприємства. Про це “Гал-info” повідомив голова тимчасової депутатської комісії Андрій Білоус.
„Завтра відбудуться збори за участю ради кредиторів, представників Пенсійного фонду, податкової та інших щодо можливого продовження санації підприємства. Проте найімовірніше, що процес санації припиниться, тому ми надіслали прохання у Львівський обласний апеляційний суд, який сьомого грудня цього року буде розглядати справу щодо ліквідації фабрики, перенести засідання до з’ясування всіх нюансів.
Зокрема, суд може ліквідувати лише юридичну особу - Львівську експериментальну кераміко-скульптурну фабрику, тоді як майно належить центральному відділенню Національної спілки художників України. Оскільки для міста ця фабрика важлива як культурна традиція, а  люди, які на ній працюють як соціальний фактор, то ми будемо намагатись її зберегти і проситимемо Національну спілку художників сприяти її відновленню як юридичної особи. В п‘ятницю після засідання суду щодо ліквідації фабрики наша комісія напрацює проект рішення і винесе його на сесію ЛМР”, – зазначив Андрій Білоус.
Нагадаємо, що 30 листопада 2006 року голова Львівської обласної організації Спілки художників України Олег Микита звернувся до депутатів Львівської міської ради з проханням втрутитися в ситуацію навколо Львівської експериментальної скульптурної фабрики, а також перешкодити ліквідації підприємства.
Зокрема, як він розповів, зараз закінчується процедура санації фабрики, яку здійснює  ТОВ „Компанія управління проектами „Акрополь” і 5 грудня має бути прийнято рішення судом про ліквідацію підприємства, а це недопустимо, оскільки фабрика підтримує традиції міста понад півстоліття.
Депутат ЛМР  Маркіян Іващишин запропонував створити робочу комісію для вияснення ситуації. Попередньо один з членів Спілки художників України Володимир Ропецький звернувся із скаргою до комісії з культури та туризму, яку очолює Маркіян Іващишин.
 „Скарга полягає в тому, що йде процес банкрутства та санації цього підприємства Львівської експериментальної скульптурної фабрики. Логіка може бути тільки одна – на цю територію може претендувати порядний інвестор, а міська рада може йому сказати, що там житлового будівництва не може бути, тому, якщо маєте бізнес-план, то плануйте його в межах, які можливі. Тоді інвестор подумає, чи втягуватись в цю авантюру. А в цього є дві цінності, одна з них – виробнича традиція, що відноситься до культури, інша – земля. Це елітний район, де квадратний метр площі коштує до 3000 доларів, а над фабрикою практично нависає житловий будинок, тому я не думаю, а стверджую, що тут йдеться про дуже великі гроші та авантюру”, - зазначив  Маркіян Іващишин.
На підприємстві працює 24 людини, фабрика простоює уже майже місяць.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ