Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо міська рада не виділить на наступний рік 2,1 млн грн на ремонт балконів, то вони почнуть падати, – Марія Желіско

„Якщо міська рада не виділить на наступний рік  2,1 млн грн на ремонт балконів, то вони почнуть падати”, – заявила на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради в. о. начальника управління житлово-комунального господарства ЛМР Марія Желіско.

 За словами Марії Желіско,  сума, яка передбачена на наступний рік на капітальний ремонт балконів, є недостатньою і  якщо її не збільшити це може призвести до плачевних наслідків. Окрім того, через недостатнє фінансування якість виконаних робіт значно погіршується, а це дуже важливо, особливо в старій частині міста. „Якщо ми візьмемо Шевченківський район, зокрема район Краківського ринку і центральної частини міста, то на них цього року було виділено 51,1 тис. грн. Скільки  за такі кошти можна зремонтувати балконів? Ми маємо величезну кількість балконів, на які виділяють мало коштів і як результат – низька якість виконання ремонтних робіт. Тому цьому питанню потрібно приділяти дуже велику увагу. У нас були нещасні випадки декілька років тому, цього року навіть в районі вулиці Огієнка обвалилася штукатурка з балкону і постраждала студентка. Це питання, від якого залежить безпека мешканців міста”, – зазначила Марія Желіско.
Попри те, за її словами, у Львові немає балконів, які знаходяться в аварійному стані і саме для того, щоб не доводити їх до такого стану, потрібно виділити відповідні кошти на поточний і капітальний  ремонт балконів. Натомість перший заступник міського голови Микола Одуха зазначив, у бюджеті на наступний рік прерогативними будуть два напрями – ремонт дахів і балконів, тому на такі цілі кошти в міській раді знайдуть.
Марія Желіско поінформувала членів виконкому про хід  виконання „Програми ремонту балконів житлових будинків, що є у  власності територіальної громади м. Львова,  на період 2005-2009 років”. Зокрема, на сьогодні у Львові налічується 9199 житлових будинків, з них у 1300 житлових будинках балкони знаходяться у незадовільному технічному стані та вимагають капітального ремонту.
Згідно з Програмою до 2009 року заплановано капітально відремонтувати балкони у 584 житлових будинках на загальну суму 2324,2 тис. гривень, а поточний ремонт балконів виконати у 679 житлових будинках, на на загальну суму 493,0 тис. грн.
Зокрема, у 2005 році районними адміністраціями було капітально відремонтовано балкони у 30 житлових будинках на загальну суму 360,0 тис. грн, а поточним ремонтом відремонтовано балкони у 36 житлових будинках на загальну суму 92,3 тис. грн. На 2006 рік районним адміністраціям виділено на капітальний ремонт балконів 360,0 тис. грн, а цільових коштів на поточний ремонт балконів на наступний рік не передбачено. На 2007 рік  відповідно до Програми передбачено передбачено 393 тис. грн на капітальний ремонт балконів у 93 житлових будинках.
Станом на 20 листопада 2006 року районними адміністраціями проведено капітальний ремонт у 24 житлових будинках на суму 343,4 тис. грн. Окрім цього, проведено поточний ремонт 306 балконів, які було відремонтовано за кошти, передбачені на заходи з підтримки і утримання житла. Також при капітальному ремонті житлових будинків було відремонтовано балкони у 21 житловому будинку.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ