Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо не буде створено демократичної більшості, можуть відбутися повторні парламентські вибори разом із президентськими — Степан Гавриш

«У випадку, коли не буде створено демократичної коаліції у парламенті 6 скликання, надалі будуть продовжуватися політичні конфлікти, то виходом із цієї політичної та економічної кризи, яка у такому випадку ще більше посилюватиметься, можуть бути ще одні дострокові парламентські вибори», — зазначив «Гал-info» суддя Конституційного суду, радник Президента України Степан Гавриш.
Він відзначив, що у випадку нестворення демократичної більшості політична криза буде тільки посилюватися, а оскільки вона буде дуже глибокою, то ще одні дострокові парламентські вибори відбуватимуться разом із президентськими.
«Виходом із такої кризи є тільки ще одні дострокові вибори разом із виборами глави держави. Справді, на жаль, може дійти до проведення знову виборів. Однак за всіма економічними показниками, Україна зараз не готова до ще одних виборів, тому вони в першу чергу вдарять по населенню. Якщо не створять дембільшість, буде глибокий політичний конфлікт, і іншого способу із його виходу просто не буде. Хочу зазначити, що я за стабільність України, і зараз у Президента України є шанс створити таку стабільність, проте якщо він цим не скористається, то створить такий хаос, якого Україна ще не бачила. Справді, є глибокі конфлікти між політичними силами, хочемо ми цього, чи не хочемо, що і може призвести до втілення у життя мого прогнозу. Адже я ще у 2004 році говорив, що у вересні 2007 року будуть дострокові вибори до парламенту і вгадав майже на сто відсотків. Такий варіант не слід виключати, хоча я особисто маю надію, що Віктор Ющенко скористається шансом дати України таку бажану політичну та економічну стабільність», — зазначив Степан Гавриш.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ