Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо новий універсал — угода про діяльність влади і опозиції, то ми готові розглядати можливість його підписання — Андрій Шкіль

«Ідея про можливість підписання нового універсалу національної єдності була висловлена Президентом України Віктором Ющенком за межами держави, і вона не знайшла ще офіційного втілення в Україні. На мою думку, не можна два рази увійти в ту саму річку», — сказав «Гал-info» кандидат у народні депутати України від Блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль, коментуючи вчорашню заяву Віктора Ющенка про можливість підписання нового універсалу національної єдності між усіма політичними силами.
«Хоча потрібно все-таки раз і назавжди підписати документ, який би визначив, чи Україна вмонтовується у своєму розвитку з російською моделлю чи вона вмонтовується в західну модель, зберігаючи при цьому свою національну ідентичність. Ми готові розглядати можливість підписання такого документу, якщо це буде угода про діяльність між владою та опозицією, а якщо цей універсал про створення широкої коаліції, то ми навіть теоретично не будемо розглядати можливість його підписання», — зазначив Андрій Шкіль.
Нагадаємо, вчора у Бухаресті Президент України Віктор Ющенко зазначив, що він не проти підписання нового універсалу національної єдності.
Президент зауважив, що сьогодні ознайомився з деякими коментарями, у яких ідеться про необхідність підписання нового Універсалу національної єдності. «Я це буду вітати», — зазначив Ющенко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ