Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо Польща демонтує пам’ятники героям УПА та УНР, то у Львові демонтують Меч-щербець - Остап Козак

На вчорашній запит депутата Львівської обласної ради від БЮТ Остапа Козака з приводу неприпустимості дій, пов’язаних з розпорядженням віце-воєводи Підкарпатського воєводства Республіки Польща Малгожати Хомич на запит секретаря ради охорони пам’яті боротьби і мучеництва Анджея Пшевозніка щодо демонтажу пам’ятника загиблим воякам УПА у лісовому масиві біля гори Хрещата та проведення обліку усіх памятників українським повстанцям для подальшого демонтажу на сьогоднішній день ще не було жодної реакції. Про це у у коментарі „Гал-info” повідомив Остап Козак.

„Якщо польська сторона почне демонтувати пам’ятники героям УПА та УНР, яких є близько ста, і які встановлені без відповідності до законодавства, то у Львові також переглянуть ставлення до польських пам’яток”, - зазначив Остап Козак і додав, що на території Львівського історико-культурного музею-заповідника «Личаківський цвинтар» без відповідності до законодавства встановлений Меч-щербець.

Остап Козак зазначив, що Анджей Пшевознік раніше заявляв про те, що на території Республіки Польща не буде жодного пам`ятника героям УПА та УНР, встановлених без відповідності до законодавства. В той же час Остап Козак наголошує, що майже усі пам’ятники були встановлені стихійно за ініціативи громадських організацій України, які діяли в Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ