Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо у НУ— НС не поведуться на заяву Сербіна, то БЮТ просто про неї забуде – Володимир Цибулько

«Кандидат у народні депутати України від Блоку Юлії Тимошенко Юрій Сербін входить у групу так званих «пробних речників» БЮТу. Саме такими людьми політичні партії тестують настрої своїх політичних опонентів, у конкретному випадку Президента України Віктора Ющенка», — прокоментував «Гал-info» політолог, політтехнолог Володимир Цибулько заяви цього кандидата у нардепи про те, що у разі формування уряду з тими повноваженнями, які давали б йому можливість виконати передвиборну програму БЮТ, цей блок готовий до переговорів з Президентом Віктором Ющенком про підтримку його кандидатури на президентських виборах.
«Хочу зазначити, що усе це робиться заради портфеля для Юлії Тимошенко. Зараз у БЮТі готові піти на все, щоб вона отримала свій портфель. Це виглядає як примітивний політичний базовий торг за бажану посаду, а політика, як відомо, не терпить таких примітивних базових торгів. Подібними заявами хочуть забезпечити амбіції однієї особи. Хотів би зазначити, що це егоїстичні заяви, це пробні заяви, і якщо на них не поведуться, то у БЮТі про них забудуть, а якщо «Наша Україна» відреагує, то справа буде іти і далі. Основна політика Блоку Юлії Тимошенко – політика примітивного базарного торгу, чого я ще раз наголошую, політика не терпить. Подальший розвиток заяви Сербіна з боку Блоку Юлії Тимошенко залежить саме від «Нашої України – Народної самооборони», — зазначив Володимир Цибулько.
Нагадаємо, кандидат у народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко Юрій Сербін зазначив, що не можна повторювати помилки попереднього «помаранчевого» уряду, де не було жодного члена БЮТ на керівних постах.
«Я не говорю про силовий блок, але решта всіх міністерств, включаючи митницю і податкову адміністрацію, повинна бути підпорядкована прем’єр-міністрові», — сказав політик.
Крім того, на його думку, в питаннях призначення губернаторів і контролю за їхньою діяльністю конституційні права прем’єр-міністра також «не повинні ущемлятися».
«У випадку, якщо буде сформовано уряд з тими повноваженнями, які давали б йому можливість виконати нашу передвиборну програму, ми готові до переговорів з Президентом з приводу підтримки його кандидатури на майбутніх президентських виборах. Отже, сьогодні, як мовиться, м’яч на стороні Президента», — додав він.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ