Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Якщо в двотижневий термін не відбудеться повторна нарада щодо проблем Грибовицького сміттєзвалища, то буде призупинено його експлуатацію – Ігор Питель

Якщо в двотижневий термін повторно не відбудеться спільна нарада керівництва області, де офіційно оголосять про місце нового сміттєзвалища, то  Грибовицька  сільська рада спільно з районною радою тимчасово припинить доступ ПП “Збиранка”  до виконання умов договору. Про це “Гал-info” повідомив голова Грибовицької сільської ради Ігор Питель.

Зокрема, вчора, 23 травня, у Львівській обласній державній адміністрації відбулася нарада, присвячена  проблемам Грибовицьного сміттєзвалища і  контролю виконання умов  чотиристоронньої угоди між Львівською міськрадою, Жовківською райрадою, облдержадміністрацією та сільрадою с. Грибовичі щодо безпечної експлуатації та закриття Грибовицького сміттєзвалища. 
На цій нараді було вирішено, що до кінця року буде проведена рекультивація сміттєзвалища, до 1 грудня 2006 року побудують збірник-інфільтратор, а через два тижні буде проведена аналогічна спільна нарада, де офіційно оголосять місце розташування нового сміттєзвалища.
“Якщо повторної наради не буде і не оголосять місце розташування нового сміттєзвалища чи сміттєпереробного заводу, а також не буде оголошено результати екологічної експертизи навколишніх територій, то ми будемо призупиняти діяльність ПП  “Збиранка”. Якщо і це не допоможе, то ми залучимо засоби масової інформації для того, щоб громадськість зрозуміла, що це не тільки проблеми Грибовицької сільської ради, але й Львова і всієї області”, - зазначив  Ігор Питель.
Грибовицьке сміттєзвалище планували закрити першого січня 2006 року. Згодом цей термін перенесли на 1-ше липня 2006 року. Однак, як зазначив на вчорашній  нараді перший заступник голови ОДА Валерій П'ятак, у зв'язку з тим, що нових площ для розташування сміттєзвалища ще й досі не знайдено, відходи з м. Львова будуть вивозити під Грибовичі і після першого липня.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ