Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якщо ви іноземець на території України і через карантин не встигли виїхати, то нічого

Прикордонники не притягуватимуть іноземців до відповідальності за порушення правил перебування, якщо причиною є – карантин. Про це 7 березня повідомили Гал-інфо у прес-службі Державної прикордонної служби України.
Фото ДПСУ

Сьогодні, 17 березня 2020 року, Верховна Рада України схвалила за основу та в цілому Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Пунктом 4 розділу ІІ «Прикінцеві положення» цього Закону визначено, що: «до іноземців та осіб без громадянства, які не змогли виїхати за межі України або не змогли звернутися до територіальних органів/підрозділів Державної міграційної служби України із заявою про продовження строку перебування на території України та/або про обмін посвідки на тимчасове/постійне проживання у зв’язку із введенням карантину, не застосовується адміністративна відповідальність за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, якщо такі порушення настали в період чи внаслідок встановлення карантину».

Набрання чинності цим положенням відбудеться з дня його офіційного опублікування.

Варто зауважити, що вказаний вид звільнення від відповідальності стосується лише тих осіб, які на момент запровадження в Україні карантину перебували на території держави на законних підставах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ