Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Якщо вже брати запозичення, то не більш як на 40 мільйонів гривень, — Андрій Стецьків

Бюджетна комісія рекомендуватиме міськраді брати не більше 40 мільйонів гривень муніципальних запозичень, — повідомив „Гал-info” голова бюджетної комісії ЛМР Андрій Стецьків. За його словами, попри те, що виконавчі органи влади майже на 100% впевнені, що депутатський корпус підтримає запозичення, остаточного рішення з цього приводу досягнути ще не вдалося.
„Звичайно, що є велике бажання виконавчих органів взяти запозичення і нема категоричного неприйняття депутатами муніципальної позики, але, водночас, у депутатів є дуже багато запитань з цього приводу, і сьогодні я б так ствердно не говорив, що запозичення вже погоджене. На мою думку, більшість депутатського корпусу могла би погодитися на запозичення, якщо була б чітка і зрозуміла процедура повернення запозичених коштів, а також обґрунтоване ефективне використання коштів за рахунок запозичень, — пояснив Тарас Стецьків. — Якщо міська рада погодиться на запозичення, то бюджетна комісія рекомендуватиме брати позику в розмірі не більше 40 мільйонів гривень. Використання такої суми легше проконтролювати і повертати, аніж позики в 92 мільйони”.
Якщо ж виконавчим органам влади вдасться переконати депутатів брати позику у 92 мільйони гривень, то, як наголосив Андрій Стецьків, бюджетна комісія вимагатиме, щоб запозичення розбили на окремі транші, кожен з яких не має перевищувати 30 мільйонів гривень, щоб в разі потреба — неефективного використання коштів чи інших проблем — місто могло відмовитися від наступного траншу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ