Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Якщо Янукович виконає свою обіцянку, то Україна повернеться до 10-річного навчання, – Гриценко

«Цікава ситуація: лише у моїй програмі було записано повернення до 10-річного навчання у школі», – зазначив нардеп Анатолій Грищенко і додав, що під час виборчої кампанії цю ідею підтримували і Янукович, і Тимошенко, і комуністи, і Тігіпко, і Яценюк, і Богословська, і багато інших. Гриценко в ефірі телеканалу «Рада» висловив сподівання, що ці політики, зокрема – переможець другого туру Віктор Янукович – підтвердять свої обіцянки голосуванням у віторок, 16 лютого. Про це повідомила прес-служба нардепа.

 

«Частина цих людей нині сидить у парламенті, а частина має свої фракції», – зауважив Гриценко, повідомивши, що момент істини настане наступного вівторка (16 лютого), коли за порядком денним буде розглядатися відповідний законопроект № 5252. Гриценко як автор цього законопроекту сподівається на позитивний результат голосування. «Але це знову буде тест. Якщо фракція Партії регіонів його підтримає – значить Янукович дотримав слова. Комуністи підтримають – значить те, що обіцяв Симоненко, зроблено. БЮТ – так само. Якщо так станеться, ми зробимо дуже важливу, корисну справу для суспільства».

 

Гриценко наголосив, що вніс цей законопроект не для того, щоб сподобатися виборцям, а через власне переконання – перехід з 10 до 12 років навчання у середній школі в рамках приєднання до Болонського процесу був помилкою. «Я сам вчився, сам навчав, маю 8 років викладацької роботи, зараз мої діти вчаться. Я обговорив свій проект і з вчителями, і з батьками, і з дітьми, навіть з тими, хто вчить вчителів – загальна підтримка».

 

Народний депутат переконаний, що ефективність освіти визначає не термін навчання, а його зміст. Крім того, пропонує замислитися над простим фактом: згідно чинного законодавства України шлюбний вік для дівчат становить 17 років. Тож навчання у школі у 18, або навіть у 19 років виглядає дивно.«Хіба в нас немає проблем з демографією? Хіба наші батьки можуть тягти дітей на своїх плечах аж до такого віку? Хіба наші діти дурніші,  ніж ми?» – запитує Гриценко та пропонує припинити сліпо копі ювати чужий досвід.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ