Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Яким буде курс долара на 2018 рік. Два прогнози

У Міжнародному валютному фонді вважають, що до 2020 року курс гривні до долара не перевищуватиме 27,5 грн/дол. попри закладений урядом України курс 30 грн/дол. Про це заявив у ефірі Еспресо.TV економіст Тарас Козак.

"Якщо курс долара виросте до показника, який закладений у бюджеті, а він закладений дуже високий - середньорічний 29 грн/дол., на кінець року 30 грн/дол., - це матиме наслідок, певну інфляційну складову. Але все не так погано. Наш уряд є досить песимістичним щодо курсу долара до гривні. МВФ налаштований досить оптимістично - вони вважають, що до 2020 року курс долару до гривні не перевищить позначки 27,5 грн/дол. Зазвичай вони песимістичніші за наш уряд, але цьогоріч такі показники", - сказав Козак.

Економіст наголосив, що оптимізм МВФ поділяють інші впливові міжнародні фінансові установи.

"Не тільки МВФ, а ще кілька серйозних міжнародних фінансових організацій вважають, що зростання чи падіння гривні до іноземних валют не буде. У них немає популізму чи якихось політичних необхідностей. Вони базують свої висловлювання на серйозних економічних розрахунках", - додав Козак.

Еспресо.TV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ