Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович – Баррозу: Європейська інтеграція є ключовим пріоритетом для України

Європейська інтеграція є ключовим пріоритетом для України, заявив Президент України Віктор Янукович, що перебуває сьогодні з візитом у Брюсселі, – повідомила прес-служба Президента України Віктора Януковича

«Для України європейська інтеграція - це ключовий пріоритет зовнішньої політики, а також стратегія здійснення системних соціально-економічних реформ», - сказав він по закінченні зустрічі із президентом Європейської комісії Жозе Мануэлем Баррозу.

 

Глава Держави відзначив, що під час зустрічі з Ж. Баррозу сторони підтвердили зрілість України як європейської держави, зокрема, продемонстровану під час президентської кампанії.

 

За словами В. Януковича, під час зустрічі окрема увага була приділена питанню поновлення співробітництва з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і приведення економіки України в «робочий стан».

 

Президент України підкреслив, що в цьому контексті Київ розраховує на відповідну підтримку Європейського Союзу стосовно виділення макрофінансової допомоги.

 

Віктор Янукович також підкреслив, що в ході зустрічі сторони визначили пріоритетні сфери співробітництва: «Ми дійшли згоди, що ключовим завданням є продовження переговорів за укладанням Угоди про асоціацію, включаючи створення поглибленої всеосяжної зони вільної торгівлі».

 

Крім того, за його словами, Україна розраховує на розвиток діалогу по введенню безвізового режиму для українців у країни ЄС. «Ми домовилися, що та «дорожня карта», що буде складена, буде виконана вже найближчим часом, тобто цього року», - сказав він.

 

В. Янукович запевнив, що Україна готова виконувати свої зобов'язання стосовно безперебійної поставки газу європейським споживачам, і для реалізації цієї мети Київ намагатиметься значно підняти рівень партнерських відносин з Росією.

 

У Брюсселі Віктор Янукович заявив і про готовність України до створення внутрішнього ринку газу. «Вважаємо, що вкрай необхідно створення ринку газу, і ми готові прийняти закон про внутрішній ринок газу... І це також зміцнить довіру до нас на Сході й Заході», - відзначив він.

 

Відповідаючи на питання представників ЗМІ, Президент України повідомив, що під час зустрічі з Ж. Баррозу сторони під час обговорення прагнули того, щоб відносини України і ЄС стали більше прозорими, надійними, «і щоб ті двосторонні зобов'язання, які ми беремо, завжди виконувалися».

 

В. Янукович також підкреслив, що під час зустрічі він підтвердив зацікавленість України в реалізації домовленостей, досягнутих на міжнародній конференції Україна - ЄС з питання газотранспортних консорціумів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ