Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович – прем’єр-міністр Донецької області?

45% опитаних українців вважають, що Кабінет Міністрів на чолі з Віктором Януковичем "значною мірою" захищає інтереси Донецької області, 38,8% опитаних вважають, що інтереси великого українського капіталу, 29,5% – російського капіталу, 29,5% – тіньового бізнесу. Тільки 13,5% українців вважають, що новий уряд "значною мірою" захищає інтереси простих громадян, 20,3% опитаних впевнені, що уряд захищає інтереси всієї країни. 43,3% респондентів вважають, що уряд не зможе реалізувати кроки, спрямовані на поліпшення стану вітчизняної економіки і соціальної сфери, і тільки 30,1% думає, що реалізує. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова з 27 жовтня по 1 листопада поточного року у всіх областях України й АР Крим.

Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.
Коментуючи результати цього дослідження, політолог Анатолій Романюк зазначив, що, на його думку, тут зіграли роль дві складові. Перша – це реальні кроки уряду, зокрема, в питаннях газових домовленостей. Друга складова – це стереотипи населення та усталені уявлення.
„Партія регіонів у своїй передвиборній програмі акцентувала увагу на тому, що її політика буде направлена на Схід. Це певною мірою закарбувалось в свідомості виборців і стало прихованою складовою”, – пояснив Анатолій Романюк.
Політолог переконаний, що жодних змін в політиці уряду найближчим часом не буде.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ