Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Янукович: Будівництво LNG-терміналу є одним із засобів посилити енергетичну незалежність України

Будівництво LNG-терміналу є стратегічно важливим для України, адже йдеться про один із засобів посилення енергетичної незалежності нашої держави. Про це Президент України Віктор Янукович заявив у своєму виступі під час презентації у Катарі національних проектів та інвестиційних можливостей України, повідомляє прес-служба глави держави.

Президент звернув увагу на те, що успішна реалізація проекту дозволить щороку отримувати до 10 млрд куб м газу для потреб як самої України, так і для експорту в інші європейські держави. Віктор Янукович зазначив, що для участі в роботі над проектом створюється консорціум інвесторів. «Очікуємо, що вже на початку 2015 року перші обсяги зрідженого газу прийдуть в Україну», - зазначив В.Янукович.

Україна також розраховує, що одним із важливих постачальників сировини для нового терміналу стане Катар - найбільший експортер зрідженого газу у світі. «Знаю, що представники Національного проекту «LNG-термінал» вже ведуть предметні переговори з компанією «Qatargas» щодо постачання сировини в Україну», - сказав Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ