Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович чотири дня проведе в Японії

Президент Віктор Янукович обговорить з японськими чиновниками можливість забезпечення модернізації української економіки. Про це повідомив глава адміністрації президента Сергій Льовочкін, розповідаючи про офіційний візит президента 18–21 січня до Японії.

Зокрема, Янукович обговорить з японцями можливість залучення потужних інвестиційних та технологічних ресурсів Японії для розвитку інфраструктури, започаткування конкретних масштабних спільних проектів, зокрема в рамках підготовки до проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Глава адміністрації президента повідомив, що у рамках візиту президента до Японії передбачається підписання низки двосторонніх документів, спрямованих на поглиблення співробітництва та реалізацію конкретних проектів.

Зокрема, планується підписання спільної заяви щодо українсько-японського глобального партнерства та кредитної угоди між "Укрексімбанком" та Японським банком міжнародного співробітництва щодо відкриття другої кредитної лінії.

18–19 січня президент перебуватиме у Токіо, де планується аудієнція в Імператора Японії Акіхіто.

Також заплановане проведення комплексних переговорів з прем’єром Японії Каном та зустрічі зі спікером Палати представників парламенту Японії Йокоміті та главою Палати радників Парламенту Японії Нісіока.

Передбачається виступ президента у штаб-квартирі Японської федерації бізнесу "Кейданрен" у рамках двостороннього бізнес-форуму за участю керівництва провідних корпорацій Японії.

19–21 січня Янукович відвідає Кіото та Осаку, повідомляє прес-служба президента.

Як зазначив Льовочкін, програма перебування Януковича передбачає, серед іншого, зустріч з керівництвом префектур і міст Кіото та Осака, в ході яких будуть обговорені перспективні напрямки взаємодії, передусім - на міжрегіональному рівні.

Крім того, запланований виступ президента щодо поточної ситуації в Україні та її зовнішньополітичних пріоритетів перед професорсько-викладацькими та студентськими колами одного з провідних вищих навчальних закладів Японії - Кіотського університету, повідомляє УП.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ