Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович долучився до ініціативи Львівської обласної ради

Прес-служба Президента України поширила вітання Президента України Віктора Януковича з нагоди відкриття в Афінах пам'ятника Тарасу Шевченку

 

«Шановне товариство!

Щиро вітаю вас із відкриттям у столиці Давньої Еллади – Афінах пам'ятника Тарасу Григоровичу Шевченку – нашому національному генію, поетові, художникові і мислителю.

Увічнення Кобзаря в Греції – це виразний прояв шани до України, ще одне свідчення про поглиблення дружніх відносин між нашими державами, між грецьким та українським народами, прагнення їх до взаємного збагачення культур у колі вільної сім'ї європейських націй.

Висловлюю глибоку вдячність грецьким та українським меценатам, які доклали значних зусиль для відкриття в Афінах пам'ятника великому синові Українського народу.

Нехай слово Тараса Шевченка і надалі єднає українців усього світу, надихає їх на побудову заможної та демократичної України», - сказано у привітанні.

Нагадаємо, що гроші  на пам’ятник надала Львівська обласна рада. Також у відкритті пам’ятника в Афінах взяла участь делегація облради на чолі із головою Львівської обласної ради Мирославом Сеником Автор погруддя - відомий український скульптор, професор Львівської національної академії мистецтв Володимир Одрехівський.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ