Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович доручив підняти зарплати чиновникам

Президент України Віктор Янукович провів зустріч із головами обласних державних адміністрацій та кандидатами на посади голів райдержадміністрацій. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Під час зустрічі Глава держави окреслив головні завдання, які стоять перед владою у найближчій перспективі. Віктор Янукович наголосив, що всі вони мають бути спрямовані на модернізацію країни, підвищення її конкурентоспроможності.

З цією метою, як підкреслив Віктор Янукович, і було розпочато низку важливих реформ.  «Успішний розвиток регіонів і стабільний соціально-економічний розвиток країни в цілому – в основі цих реформ», – підкреслив Глава держави. 

Президент зауважив, що вже розпочато реформу державної влади.  Вкрай важливим є глибоке і системне реформування місцевого самоврядування.

Говорячи про скорочення чиновницького апарату, яке відбулося у рамках адміністративної реформи, Віктор Янукович підкреслив, що частину зекономлених від скорочення коштів потрібно спрямувати на підвищення ефективності  роботи державних службовців.

 «Я хотів, щоб ви почули: якщо ми скорочуємо 50% апарату Уряду, то як мінімум від 100% коштів, які будуть звільнятися, 50% треба спрямовувати на підвищення заробітних плат. А це означає підвищення мотивацій, боротьбу з корупцією, залучення до роботи фахівців високого рівня», – наголосив Президент.

Глава держави підкреслив, що реформа державного управління і бюджетна політика на наступний рік тісно пов’язані між собою.

Президент зауважив, що бюджет на 2011 рік сформовано на новій податковій базі, головне завдання якої – забезпечити умови для сталого зростання, підвищити соціальні стандарти.

«Це – бюджет реформ і розвитку. Він спрямований на удосконалення всіх напрямків життя нашої країни», – заявив Віктор Янукович, додавши, що пріоритетними були і залишаються соціальні видатки.

«Я вимагатиму неухильного забезпечення запланованого у бюджеті збільшення розмірів прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати», – сказав Глава держави.

Президент, окрім того, наголосив на важливості забезпечення якнайшвидшого переходу до програмно-цільового підходу у плануванні та використанні бюджетних коштів.

«На цей рік 42 млрд. гривень – бюджет розвитку регіонів країни, які будуть спрямовані на регіональні проекти», – повідомив Віктор Янукович. 

«Я буду вимагати більш тісної координації дій центральних та місцевих органів влади і більш високої відповідальності посадовців», – підкреслив Президент.

Фаховість, принциповість, сумлінність – основні критерії, на яких ми будуватимемо відносини з колегами на всіх рівнях, зауважив Глава держави. 

Віктор Янукович висловив переконання, що 2011 рік  буде непростим роком, але він закладає основу розвитку країни на багато років наперед. «Все, що ми з вами робимо сьогодні – це на велику перспективу», – упевнений Глава держави.

 «Я переконаний, що наш системний підхід у роботі, наша визначеність з багатьох питань і переконаність у тому, що ми робимо, дадуть результат. І ми будемо гармонійно розвивати нашу країну, наші регіони. Країна ставатиме сильнішою, і люди будуть це відчувати. Це означає, що ми будемо робити те, що сьогодні очікує суспільство», – сказав Президент.

«Ефективна робота влади покладена в основу успіху. Ефективна робота – це наш з вами обов’язок», – наголосив Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ