Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Янукович доручив захистити дітей від пожеж

За дорученням Президента України у зв’язку зі складними погодними умовами в січні-лютому 2012 року Міністерство надзвичайних ситуацій здійснило перевірки та комплекс організаційно-практичних заходів, спрямованих на забезпечення пожежної безпеки на об’єктах із масовим перебуванням дітей, а саме в закладах освіти та відпочинку. Про це повідомила прес-служба глави держави.

Як повідомив Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко, результати перевірок встановили: на більшості з 63 тисяч об’єктів стан протипожежного захисту не відповідає вимогам нормативно-правових актів із питань пожежної безпеки.

«Викликає занепокоєння стан утримання електрогосподарства – заміні через невідповідність вимогам безпеки підлягає електрообладнання на 7,9 тис. об’єктів. Перевірки виявили численні порушення щодо утримання шляхів евакуації (при пожежі) - на 2627 об’єктах вони підлягають переплануванню», - констатував Ю.Павленко.

«Питання забезпечення пожежної безпеки в місцях із масовим перебуванням дітей потребує системного та невідкладного вирішення. Це позиція Глави держави», - підкреслив Уповноважений Президента з прав дитини.

З огляду на це Президент доручив Кабінету Міністрів, Голові Ради міністрів Криму та керівникам місцевої влади вжити невідкладних заходів для запобігання пожежам на об’єктах, де перебуває багато дітей. Зокрема йдеться про виділення коштів на обладнання цих об’єктів системами пожежної сигналізації, підключення їх до системи централізованого пожежного спостереження та забезпечення будівель необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння.

У дорученні також наголошено на необхідності приведення електрогосподарства в будівлях і спорудах у відповідність до Правил улаштування електроустановок та створення на підвідомчих об’єктах добровільних пожежних дружин. У навчальних закладах, крім того, необхідно організувати вивчення правил пожежної безпеки та відпрацювати дії на випадок виникнення пожежі, резюмував Юрій Павленко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ