Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Янукович думає про вихід України з Енергетичного співтовариства

Президент Віктор Янукович допускає вихід України з Енергетичного співтовариства. Про це він заявив в інтерв'ю телеканалам.

"Україна має повне право зробити заяву про вихід з цього третього енергопакету, якщо не будуть враховуватися наші інтереси", - сказав Янукович.

Він обурився тим фактом, що під час переговорів Європейського союзу з Україною про спільну політику в енергетичній сфері п'ять країн ЄС підписують угоду про початок будівництва системи газопроводів "Південний потік" в обхід України.

"Це порушує інтереси Українb, а ми ж партнери. Чому ж ви порушуєте свої зобов'язання? Це пряме порушення третього енергетичного пакету ЄС", - підкреслив Янукович.

Він зазначив, що на поточний момент щорічні обсяги транзиту природного газу через українську газотранспортну систему впали до 70 млрд кубометрів, а якщо вони впадуть нижче 60 млрд кубометрів, ГТС втратить свою рентабельність.

"Нам потрібно постійно бути напоготові і не допускати, щоб хтось порушував наші інтереси", - сказав він.

Він підкреслив, що Україна веде переговори з ЄС, але поки не досягла бажаного для себе результату.

Нагадаємо, протокол про приєднання України до договору про заснування Енергетичного співтовариства був підписаний 24 вересня 2010 року.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ